|

Zeytin Dalı Harekâtı'nda TSK'dan müthiş strateji

Afrin'de yuvalanan PKK/PYD'li teröristlere yönelik başlatılan harekatta TSK ve ÖSO, kent merkezine yönelik derinlemesine operasyonlara dün ara verdi. Bu noktadan sonra askeri birliklerin hareketi yatay yönlü olarak gerçekleşiyor. Amaç ise sınır hattı boyunca oluşturulan ceplerin, teröristlerin sızma girişimlerine karşı güvence altına alınması.

Yeni Şafak
09:14 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 09:25 - 23/01/2018 Salı
Diğer
Afrin Zeytin Dalı Harekatı
Afrin Zeytin Dalı Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) ile Özgür Suriye Ordusu'na ( ÖSO) mensup birliklerin Afrin'deki PKK/YPG ve DEAŞ unsurlarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nda 3'üncü gün geride kaldı.

Cepler birleştirilecek

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; Afrin'de 72 saatlik süre içinde 8 kilometrelik derinlikte 7 bölgeyi kontrol altına alan TSK, Hatay-Hassa- Kırıkhan Sakızlı ve Kilis sınır hattı boyunca iki gün süre ile devam ettirdiği derinlemesine ilerleyişini dün durdurdu. Sınır hattı boyunca 7 bölgeden sınırın bölümlerinde oluşturulan ceplerin birleştirilmesi planlanıyor. Bu hatta güvenliğin tam anlamıyla sağlanması ve operasyon sahalarına terör örgütü PKK/YPG'lilerin sızmasını önlemek amacıyla yatay düzlemde harekât gerçekleştiriliyor.

#Afrin
#TSK
#ÖSO
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce