|

DEAŞ’ı devreye soktular

Terör örgütleri arasındaki işbirliği Afrin’de de sürüyor. Zeytin Dalı Harekatı’yla dağılan PKK’lılar, hapiste tuttukları DEAŞ’lıları Mehmetçik ve ÖSO’ya karşı çatışmalara girmeleri koşuluyla serbest bıraktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 12:50 - 25/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Terör örgütleri PKK/PYD ile DEAŞ arasında ayyuka çıkan işbirliğine yenisi eklendi. Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK, hapishanelerde tuttuğu DEAŞ’lıları, Türk Silahlı Kuvvtleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) karşı savaşmaları şartıyla serbest bıraktı. Terör örgütü, Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanmak üzere DEAŞ’lı teröristlerle anlaşmaya vardı. PYD/PKK, daha önce çatışmalarda sağ ele geçirdiği DEAŞ’lıları, TSK ve ÖSO güçlerine karşı savaşmaları şartıyla hapishanelerden çıkardı. PYD/PKK daha önce de ABD’nin bilgisi dahilinde Rakka kent merkezinde kuşattığı DEAŞ teröristleriyle anlaşmaya vararak bölgeden tahliye etmiş, bunların önemli bir bölümü Türkiye’ye sızmak üzere sınır hattına yönelmişti.

PKK köşeye sıkıştı

Afrin’e yönelik devam eden harekat terör örgütünü iyice köşeye sıkıştırdı. TSK’nın başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ederken Afrin’de terör örgütü YPG, Afrin’de hoparlörle halka direniş çağrısında buluyor. Örgüt, halktan kendilerine destek olmalarını istiyor. Terör örgütünün çağrısına halkın destek olmadığı görüldü.

#PKK
#DEAŞ
#Terör
6 yıl önce