|

Ne kadar demokrasi o kadar çok ticaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, “Ne kadar yasak, o kadar az ekonomi. Ne kadar çok demokrasi, o kadar çok ticaret. Aslan sosyal demokratlar bunu bir türlü anlamak istemiyor” dedi

Aa
00:00 - 9/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 8/08/2010 Pazar
Yeni Şafak
Ne kadar demokrasi o kadar çok ticaret
Ne kadar demokrasi o kadar çok ticaret

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Balıkesir'in Edremit ilçesinde belde ve köy ziyaretlerinde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Anayasa değişikliğinin en çok ekonomiyle ilgisi olduğunu vurgulayarak, “Aslan sosyal demokratlar bunu anlamıyor' açıklamasında bulundu.

ANAYASA EN ÇOK EKONOMİYLE İLGİLİ

Anayasa değişikliğinin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Uğur, 'Anayasa değişikliğinin en çok ekonomiyle ilgisi var. Aslan sosyal demokratlar bunu anlamıyor. Bugün kimileri kalkmış 'Anayasa değişikliğinin aş, iş, üretim, istihdamla ne ilgisi var?' diyor. Çok ilgisi var. Demokrasi, bir ülkenin kalkınmasının en sağlam zeminidir. Eğer bir ülkede demokrasi konusunda tereddütler oluşuyorsa, o ülkede yatırım alanında da endişeler yaşanır” dedi. Uğur şöyle devam etti: “Suriye ve Romanya'ya bakın. İran'a bakın. İran'da molla rejimi var. Bu ülke, dünyanın en zengin petrol rezervlerine sahip ama üretim yapamıyor. Petrol zengini ülke, kapalı bir rejimle yönetildiği için benzin ithal eden ülke durumunda. Ne kadar yasak, ne kadar müdahale, o kadar az ekonomi. Ne kadar çok demokrasi, o kadar çok ticaret.”

14 yıl önce