|

Nükleer müzakereler İstanbul'da devam edecek

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun İran'ın 2 numaralı nükleer müzakerecisi Bagheri ile görüşmesinde, P5+1 ile İran arasında bundan sonraki müzakerelerin de İstanbul'da yapılması konusunda ortak anlayışa varıldı.

Aa
00:00 - 25/07/2012 Çarşamba
Güncelleme: 18:40 - 25/07/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Nükleer müzakereler İstanbul'da devam edecek
Nükleer müzakereler İstanbul'da devam edecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İran'ın nükleer Başmüzakerecisi Said Celili'nin yardımcısı Ali Bagheri ile yaptığı görüşmede P5+1 ülkeleri ile İran arasındaki nükleer müzakerelerin bundan sonraki aşamalarının da İstanbul'da gerçekleştirilmesi konusunda ortak anlayışa varıldığı bildirildi.


Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İran Milli Güvenlik Yüksek Kurulu Dış Politika ve Uluslararası Emniyetten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olan Ali Bagheri'yi Dışişleri Bakanlığı'nda kabul etti.

Bagheri, P5+1 ülkelerini temsil eden AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın yardımcısı Helga Schmid ile dün İstanbul'da Tahran'ın nükleer programı konusunda bir araya gelmişti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bagheri, Davutoğlu ile bugün yaptığı görüşmede İstanbul'da gerçekleştirilen P5+1 ile İran arasında İran'ın nükleer programı üzerindeki müzakereler hakkında bilgi verdi. 

Davutoğlu, Türkiye'nin müzakere sürecine destek verdiğini ve bu desteğe devam edeceğini söylerken, bundan sonraki müzakerelerin de İstanbul'da gerçekleştirilmesi konusunda ortak anlayışa varıldı. 

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Ashton'ın bürosundan daha önce yapılan açıklamada, Bagheri ile Schmid'in, ihtilafların nasıl azaltılabileceği konusunu ele alacaklarına değinilmiş, ikilinin İstanbul'daki görüşmesini Ashton ile İran'ın nükleer Başmüzakerecisi Said Celili'nin temasının izleyeceği kaydedilmişti.

12 yıl önce