|

Önce jandarmaya 4 ay sonra polise pusu

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında güvenlik güçlerine yapılan saldırı ile 4 ay sonra Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu servis aracına yönelik terörist saldırının aynı kişi tarafından planlandığı ortaya çıktı.

Aa
00:00 - 10/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:18 - 10/01/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Önce jandarmaya 4  ay sonra polise pusu
Önce jandarmaya 4 ay sonra polise pusu

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilen 'Özgür' kod adlı terörist R.B, örgütün bölgedeki saldırılarını “Reber” kod adlı teröristin planlayıp yönlendirdiğini söyledi. Diyarbakır'da 8 Ekim 2008'de Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu servis otobüsüne yönelik, 4 polis ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin de yaralandığı saldırıyı planlayan 'Reber' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz isimli teröristin, 4 ay önce de Bingöl'de piyade üsteğmen Serkan Gencer'i şehit ettiğini anlattı.

PLANLARI HEP REBER YAPARDI

Yasa dışı örgütün bölgede 10 kişilik "Akdağ Grubu" adı altında faaliyet yürüttüğünü kaydeden itirafçı R.B, “Güvenlik güçlerine pusu atan grubun lideri 'Reber' kod adlı örgüt üyesiydi. Grupta, 'Reber' haricinde 1'i kadın 3 örgüt üyesi bulunuyordu. Askerler pusuyu fark edince çatışma çıktı. 'Avaşin' kod adlı kadın örgüt öldü. 'Cahit' kod adlı örgüt üyesi ağır yaralandı. Rezzan' ve 'Reber', bunu uzaklaştırmaya çalıştı. Bu esnada 'Cahit' elindeki el bombasını patlatarak intihar etti. Bu saldırıyı planlayan da 'Reber'di" dedi.

13 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

1999 yılında teslim olduktan sonra "itirafçılık" yaptığı öğrenilen R.B'nin, 2001'de etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edildiği belirtildi. 2003'te yeniden terör örgütüne katılan R.B. ise, “Pişmanlık duymuyorum” dedi. R.B, önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak.


Irak'taki kamplarda eğitildi

8 yıldan beri gıyabi tutuklu olarak yargılanan 'Reber' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz, Diyarbakır saldırısı sonrası ele geçirilerek tutuklandı. 28 yaşındaki Yildeniz'in suikast, sabotaj ve bombalı saldırılar üzerine askeri eğitim aldığı belirlendi. Yıldeniz hakkında 31 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.


Berat yetim kaldı

Jandarma üsteğmen Serkan Gencer, 17 Temmuz 2008'de Genç İlçesi kırsalındaki çatışmada başına aldığı kurşunla ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Şehit Gencer, 10 gün sonra yeni tayin olduğu Muğla'ya, önden gönderdiği ailesinin yanına gidecekti. 1.5 yıllık evli olan ve Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan polis Adem Seyfioğlu ise, 6 ay önce Berat adını verdiği bir erkek çocuk babası olmanın sevincini yaşıyordu.


15 yıl önce