|

Ortadoğu'da 'Made in Turkey' rüzgarı

Sanayi mamullerinde Ortadoğu ülkelerinden gelen taleplerde 'Türk Malı' modası yaşanıyor. Ürünlerde 'made in Turkey' damgası arayan ülkelerde açılımın etkili olduğu düşünülüyor

00:00 - 5/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 23:26 - 4/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Ortadoğu'da 'Made  in Turkey' rüzgarı
Ortadoğu'da 'Made in Turkey' rüzgarı

Panel radyatörde 20 ülkeye ihracat yapan Aydınlı Pekpan firması, Orta doğulu alıcılardan gelen talep üzerine, ürünlerine kabartma damgayla 'Made in Turkey' damgası basmaya başlayacak. Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Nural Pekgüzel, Türkiye'de satılan ürünlerde dahi soğuk damga kullanmadıklarına dikkati çekti.Aydın Umurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan yeni üretim tesislerinde açıklamalarda bulunan Pekgüzel, 1967 yılında yapı profili üretimiyle sanayiciliğe başlayan ailenin, sonraki yıllarda askeri tesisler ve yurtlar için ranza ve çelik dolap üretmeye başladığını, 1998'de panel radyatör sektörüne girdiğini belirtti. Pekgüzel, yurt içi ve yurt dışından talebin hızla artması nedeniyle yeni bir tesise ihtiyaç doğduğunu, Umurlu'da aldıkları arazide 8 ayda fabrikalarını tamamlayarak üretime başladıklarını dile getirdi.

20 ÜLKEYE İHRACAT

Pekgüzel, halen yıllık 1 milyon 100 bin metre tül olan kapasitenin, Mart ayına kadar iki katına çıkacağını ifade etti. 150 kişinin istihdam edildiği tesiste üretilen ürünlerin, Avrupa ve Ortadoğu ağırlıklı olmak üzere 20 ülkeye ihraç edildiğini dile getiren Pekgüzel, Romanya, Hollanda, Ukrayna ve Azerbaycan'da önemli pazar paylarına sahip olduklarını, Ortadoğu'ya yapılan sevkıyatların da hızla arttığını dile getirdi.



14 yıl önce