|

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay'dan Gaziler Günü mesajı

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

18:22 - 19/09/2021 Pazar
Güncelleme: 18:28 - 19/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Mustafa Toruntay
Mustafa Toruntay

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Şehadet ve gazilik her Türk evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir.” ifadelerini kullandı.

Zaferlerle dolu soylu Türk tarihinin temelinde de bu kahramanlık ruhunun olduğunun altını çizen Toruntay, “Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve milli şuurla kazanılan o büyük zaferin, o sağlam temellerin üzerinde yükselmiştir.” dedi.

Genel Başkan Toruntay, şunları kaydetti:

“Üzerinde yaşadığımız, geleceğimizi inşa ettiğimiz, hatıralarımızı yaşatıp, ümitlerimizi yeşerttiğimiz bu topraklara bugün "vatanım" diyebiliyorsak; bunu, vatan için can vermeyi cana minnet sayan bir anlayışla, cepheden cepheye koşan ecdadımızın şerefli mazisine borçluyuz.

Şehitlik ve gazilik, kahraman milletimizin her ferdinin asırlar boyunca erişmeyi dilediği en yüce makamlardır. Aziz milletimiz, istiklali uğrunda şehit ve gazi olmayı şanlı tarihimizin her döneminde büyük bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür.

Nitekim son zamanlarda ülkemizde yaşanan, ihanet kalkışmasını necip milletimiz sahip olduğu bu şuurla birlik ve beraberlik içerisinde aşmayı başarmış; kutsal değerleri olan vatan, hürriyet, istiklal, namus ve bayrağı söz konusu olduğunda gerekirse şahadet mertebesine ulaşmaktan çekinmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Tarihimizin her döneminde olduğu gibi, vatanımızın birliği ve dirliği uğruna terör örgütleriyle fedakârca mücadele eden güvenlik güçlerimizin göstermiş olduğu kahramanlıklarla gurur duyuyoruz. Mukaddes vatanımız; varlığını milletimize adamış kahraman atalarımızın bizlere emanetidir. Bu bilinç içerisinde, vatanımız için ödenen bedelleri daima hatırlayarak, birlik ve bütünlüğümüzü korumak, milletimizi yüceltmek, ülkemizi her alanda yükseltmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu önemli günü idrak etmenin heyecanı içinde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken; hayatta olan gazilerimize saygılarımızı sunuyor, uzun ömürler diliyorum."

#Gaziler Günü
#​Öz Taşıma İş Sendikası
#Mustafa Toruntay
3 yıl önce