|

Patlamanın nedeni sigara

Aa
00:00 - 7/08/2008 Perşembe
Güncelleme: 12:59 - 7/08/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Patlamanın nedeni sigara
Patlamanın nedeni sigara

Konya'da bir fabrikada 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazan patlaması ile ilgili olarak, fabrikanın müdürü Eyyup Başbahçıvan, “Kamera kayıtlarında, ölen arkadaşlarımızın elinde sigara olduğunu gördüm. Patlamanın bundan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Sıvı deterjan ve oto bakım ürünleri imalatının yapıldığı fabrikanın müdürü Eyyup Başbahçıvan, yaptığı açıklamada, güvenlik kameralarından olay öncesindeki kayıtları izlediklerini söyledi.

“Maalesef, kamera kayıtlarında ölen arkadaşlarımızın elinde sigara olduğunu gördüm. Patlamanın bundan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyoruz” diyen Başbahçıvan, bu görüntülerin emniyet yetkililerine teslim edildiğini bildirdi.

Başbahçıvan, yaralanan personel için olayın hemen ardından, hava ambulansı da dahil tüm olanaklarını seferber ettiklerini, ancak hayatlarını kaybetmelerine engel olamadıklarını söyledi.

MÜHENDİSİ KURTARMAK İSTERKEN YARALANDI

Öte yandan işçilerden İbrahim Sarıkaya (38), patlamanın gerçekleştiği fabrikada yaptığı açıklamada, fabrikada 4 yıldır çalıştığını söyledi.

Sarıkaya yanarak ölen 3 arkadaşına çok yakın bir yerde çalıştığını, bir süre sonra patlama meydana geldiğini, Nuh Türker, Osman Atik ve kimyager Umut Çetin'in yanmaya başladığını gördüğünü anlattı. Kimyager Umut Çetin'in üzerindeki alevleri elleriyle söndürmeye çalıştığını aktaran Sarıkaya, şöyle devam etti:

“Ardından gömleğimi çıkarıp, alevleri gömleğimle söndürmeye başladım. Sonra benim de elbiselerim tutuştu. Üzerimdeki alevleri güçlükle söndürdüm. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Sonra öğrendim ki hepsi ölmüş. Olayın şokunu halen üzerimden atabilmiş değilim. Ben üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Bugün olsa yine hiç düşünmeden ateşin içine girerim.”

15 Temmuzda merkez Karatay ilçesindeki bir fabrikada kimyasal madde karışımının yapıldığı kazanın patlaması sonucu Nuh Türker (28), İbrahim Sarıkaya (38), Osman Atik (22), Umut Çetin (25) yaralanmış, Türker, Atik, Çetin, Ankara'da sevk edildikleri hastanelerde belirli aralıklarla hayatlarını kaybetmişti.

16 yıl önce