|

Pençe Harekatında 9 terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde dün başlatılan Pençe Harekatında şu ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlere ait mağara ve sığınaklarda ele geçirilen çok sayıda patlayıcı ile yaşam malzemesi imha edildi.

17:03 - 28/05/2019 Salı
Güncelleme: 19:26 - 28/05/2019 Salı
Yeni Şafak
Uzun menzilli kara ateş destek vasıtaları ile de terör hedefleri vuruluyor.
Uzun menzilli kara ateş destek vasıtaları ile de terör hedefleri vuruluyor.

Milli Savunma Bakanlığından Pençe Harekatına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün başlatılan harekatını yeni safhasının planlandığı şekilde başarı ile devam ettiği belirtildi.

Gece icra edilen hava hücum harekatı ile bölgeye indirilen komando birliklerinin, zor hava ve arazi şartlarına rağmen bölgede arama ve tarama faaliyetlerini başarı ile sürdürdüğü bildirildi.

Mayın ve patlayıcılar imha ediliyor


  • PKK'lı teröristlere ait 5 mağara ve sığınakta 400 metre EYP yapımında kullanılan kablo, binden fazla doçka uçaksavar mermisi, çeşitli çapta11 havan mühimmatı ile çok miktarda yaşam malzemesi de imha edildi.

9 terörist etkisiz hale getirildi



Hakurk bölgesinde icra edilen bu harekatla koordineli olarak uzun menzilli ateş destek vasıtaları ile Kandil ve Asos bölgelerinde daha önce tespit edilmiş olan terör örgütü PKK'ya ait barınak ve sığınaklar imha edildi.

Harekat planlandığı şekilde devam ediyor.



#Hakurk
#Kuzey Irak
5 yıl önce