|

Perakendenin tekno-buluşması

Perakende devleri, teknoloji konferansında buluşarak sektörün geleceğini konuştu. Dijitalleşmenin iş yapış şekillerini değiştirdiğini anlatan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “Bugün doğan çocuklar, muhtemelen 2020’li yılların içerisinde 60’ın üzerinde yeni meslek yapıyor olacaklar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 4/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik

Perakende devleri, artık teknoloji ve dijitalleşmenin yön verdiği sektörün geleceğini tartıştı. Türkiye ekonomisi için üyeleriyle 5 bini aşkın satış noktasında 135 bin kişilik istihdam ve 70 milyar TL’lik katma değer sağlayan Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD), “Perakende Teknolojileri Konferansı”nın dördüncüsünü 500’e yakın üst düzey yönetici ve teknoloji girişimcisinin katılımıyla gerçekleştirdi. 4. Perakende Teknolojileri Konferansı’nda yapılan açıklamalar, perakende sektörünün teknoloji yolculuğunda sınırlar genişletilirken, aslında bu sınırların olmadığını da ortaya çıkardı.

60 YENİ MESLEK YOLDA

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, dijitalleşmenin insan hayatının artık tam merkezinde olduğunu belirterek, “Bu yeni düzen markaların insanı merkeze alarak yenilikçi fikirlere yatırım yapmasını, ürün ve hizmetlerin tasarım, üretim ve sunumunda teknolojiyi odağa almasını fazlasıyla gerektiriyor” dedi. Teknolojinin iş yapış şekillerini değiştirdiğini aktaran Bilecik, “Her geçen gün yeni iş kültürü doğuyor. Bugün doğan çocuklar muhtemelen 2020’li yılların içerisinde şu anda tanımını koyamadığımız, 60’ın üzerinde yeni meslekler yapıyor olacaklar” diye konuştu. Bilecik, “Bu yeni düzen markaların insanı merkeze alarak yenilikçi fikirlere yatırım yapmasını, ürün ve hizmetlerin tasarım, üretim ve sunumunda teknolojiyi odağa almasını fazlasıyla gerektiriyor” ifadesini kullandı.

70 MİLYAR TL KATMA DEĞER

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım da, 5 bini aşkın satış noktasında 135 bin kişilik istihdam ve 70 milyar liralık katma değer oluşturan KMD’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği etkinliğin katılımcılara büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Vodafone Bireysel Ticari Pazarlama Kıdemli Müdürü Murat Helvacı, dijital dünyanın içinde yaşayan bir müşteri kitlesinin perakendecileri beklediğini anlattı. Helvacı, şunları söyledi: “Bu müşteri kitlesi akıllı telefonlarıyla her ürüne anında ulaşabiliyor. Perakendenin kuralları dijitalleşmenin etkisiyle değişiyor. Perakendeciler en iyi müşteri deneyimi için dijitalleşmeye yatırım yapıyor. Dijitalleşme en iyi müşteri deneyimi için bir araç. Perakendecinin yaptığı dijitalleşme müşterinin hayatını kolaylaştırmalı."

  • İş modelleri değişiyor
  • PwC Türkiye Perakende ve Tüketici Ürünleri Sektörü Ülke Lideri Adnan Akan, artık çocukların bile tüketici konumuna geldiğini bildirdi. Dünyayı şekillendiren büyük trendleri ekonomik güçteki değişim, hızlı şehirleşme, teknolojik ilerleme, iklim değişikliği ve sınırlı kaynaklar olarak sıralayan Akan, teknolojinin iş modellerini de değiştirdiğini, şirketlerin önce iş modelini belirleyip daha sonra teknolojiyi iş modeline yöneldiğini söyledi.
#Tekno
#TUSİAD
#Erol Bilecik
7 yıl önce