|

Popüleri değil, mutlu olacağınız okulu seçin

BURA Başkan Yardımcısı Taşkın, öğrencilerin popüler bölüm yerine mutlu olabilecekleri bölüm seçmesini istedi

Yeni Şafak
00:00 - 11/08/2006 Cuma
Güncelleme: 16:14 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ÖSS'ye giren öğrencilerin yoğun heyecan yaşadığı şu günlerde ÖSS'de ilk 500'e giren öğrencilerin üçte birinin tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi'nin kısa adı BURA olan Boğaziçi Üniversiteliler Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Taşkın, tercih yaparken popüler bölümleri ya da puanı en yüksek bölümleri değil, kişiliklerini en iyi yansıtan, kendilerine en iyi uyan ve mutlu olacakları bir meslek seçmelerinin doğru olduğunu söylüyor.

BURA kısa bir süre önce Ingiltere, Bosna ve Ispanya'dan çesitli STKlarin üye olduklari semsiye bir örgüt olan European Muslim Union'a da üye olarak sesini duyurmuştu. Boğaziçi Üniversitesi mezun, öğrenci ve öğretim üyelerini bir araya getirmeyi amaçlayan topluluk demokratik örgütlenmesi ile dikkati çekiyor. 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi mezunu 62 kişi ile kurulan topluluk 350 resmi üye ve 2 bin mail üyeliğine sahip örgütlenmede öğrencilerin olduğu kadar mezunların da ekonomik sosyal ve kültürel problemlerine çözüm aranıyor. Dernek, Boğaziçi Üniversitesi'nden yeni mezun olan öğrencilerle iş dünyası arasında köprü vazifesi de görüyor.

İSTEĞİNİZİ SORGULAYIN

BURA Genel Başkan Yardımcısı Musa Taşkın, tercih yapacak öğrencilere "Öncelikle neyi istediğinizi, hangi iş kolunda çalışmayı hedeflediğinizi çok iyi bilmelisiniz" tavsiyesinde bulunuyor. Tercih yapacak öğrenciler, okuyacakları bölüm ve seçecekleri meslekle ilgili detaylı araştırmalara girmeliler diyen Taşkın, tercih yaparken popüler bölümleri ya da puanı en yüksek bölümleri değil, kişiliklerini en iyi yansıtan, kendilerine en iyi uyan ve mutlu olacakları bir meslek seçmeleri doğru olduğunu hatırlatıyor.

  • ELİF YILDIZ/ İSTANBUL


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce