|

Rachel Corrie de Gazze rotasından sapmayacak

Adını İsrail boldozeri altında can veren ABD'li barış gönüllüsü 'Rachel Corrie'den alan yardım gemisi Tel Aviv'in tehditlerine rağmen Gazze'ye ilerlemeye devam ediyor.

00:00 - 5/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 01:51 - 5/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Rachel Corrie de Gazze rotasından sapmayacak
Rachel Corrie de Gazze rotasından sapmayacak

İrlanda'nın Dundalk Limanından demir alan yardım gemisi "Rachel Corrie" Gazze'ye ilerlemeye devam ediyor. "İrlanda-Filistin Dayanışma Kampanyası" adlı örgütten yapılan açıklamada, geminin Gazze'ye doğru yoluna devam ettiği ve rotasında sapma olmayacağı belirtildi. İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin de gemi konusunda İsrail'e çağrıda bulundu. insani yardım taşıyan geminin Gazze'ye ulaşmasına izin verilmesi gerektiğini belirten Martin, 'Gemidekiler, barışçı niyetlerini açıkça ortaya koydular ve İsrail güçlerine herhangi bir şekilde direnmeyeceklerini bildirdiler. Bunun üzerine Rachel Corrie'deki herhangi bir kişiye karşı güç kullanılmasının gerekçesi olamaz' dedi.

İRLANDA: İZİN VERİLMESİ GEREKİR

İrlanda hükümetinin önceliğinin gemidekilerin güvenliği olduğunu bildiren Martin, bununla birlikte Gazze'deki insanların içinde bulunduğu duruma ve devletlerin barışçı protestolara izin verme yükümlüğüne acilen dikkati çekmek gerektiğinin de bilincinde olduklarını vurgulayarak, 'Rachel Corrie'deki gönüllülerin protestolarına ve gemideki yükün tamamının Gazze'ye ulaştırılmasına izin verilmesi gerektiğini yineledi.

Martin, açıklamasında, İsrailli yetkililerle bu sabah, 'geminin Aşdod'a yanaşması, BM ve İrlanda Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin gözetiminde yapılacak incelemelerin ardından insani yardımın gemideki 2 gönüllü eşliğinde Gazze'ye ulaştırılması' konusunda anlaştıklarını ancak gemidekilerin bunu kabul etmediğini bildirdi.

ALÇAK ADAM YİNE KONUŞTU

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, 'Rachel Corrie' konusundaki tehditlerine devam etti. İsrail devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Küstah Lieberman, 'İrlanda Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü'ne bu geminin (Rachel Corrie) önceden teftiş edilmeden Gazze'ye gidemeyeceğini az önce bildirdim' dedi. Türk gemisine İsrail donanmasının baskınının sorulması üzerine, Lieberman, 'Hedefe ulaşılmıştır. Filo Gazze'ye gitmeyi başaramamıştır ve askerlerimizin tamamı, bazıları yaralı, sağ olarak geri dönmüştür' yanıtını verdi.



14 yıl önce