|

Rahibeli afişleri astıran CHP'li başkan çıktı

Aa
00:00 - 5/09/2010 Pazar
Güncelleme: 01:02 - 5/09/2010 Pazar
Yeni Şafak
Rahibeli afişleri astıran CHP'li başkan çıktı
Rahibeli afişleri astıran CHP'li başkan çıktı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'türbanı rahibe kıyafetine benzeten' afişlerin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından yaptırıldığını söyledi. Atalay, bazı bilbordlara asılan ve 'türbanı rahibe kıyafetine benzeten' afişlerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu afişlerin partisince asılmadığını ifade ederek konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'hakaret içeren' sözler sarf ettiğini söyledi. Atalay, CHP İl Başkanı Berhan Şimşek'in de afişleri kendilerinin asmadığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu da hatırlattı.

BASTIRANI ASANI HEPSİNİ BULDUK

İçişleri Bakanlığı olarak afişleri kimlerin astığını belirlediklerini belirten Atalay, “Bu afişler CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırılmış. Nerede basıldığını bulduk, kime sipariş edildiğini bulduk, ne kadar bastırıldığını bulduk, bilboarda asanları bulduk. Bu kişilerin hepsi konuştu. Bunu yapan Avcıların CHP'li başkanı' dedi. Afişler asılırken CHP İl Belediye Meclis Üyesi Ali Oral'ın da bizzat başında bulunduğunu ifade eden Atalay, Kılıçdaroğlu ve Şimşek'in Başbakan Erdoğan ve AK Parti'den özür dilemesini istedi. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

HEP AYNI NUMARALARI YAPIYORLAR

“Bu CHP, kendi içlerinde birtakım numaralar çevirirler, oyunlar oynarlar. Bunun suçlusu olarak Hükümeti gösterirler. Genel Sekreterleri telefonu açıkta bırakır, gazeteci dinler. Ondan sonra vay 'Hükümet genel merkezimizi, genel sekreterimizi dinletiyor' diye suçlamalarda bulunurlar. Hep böyle, kara kampanya. Şimdi CHP yine aynen o kara kampanyasını yürütüyor.'




14 yıl önce