|

Ran Lojistik'in halka arzı krizden çıktığımızın işareti

Ran Lojistik'in halka arzını önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiren SPK Başkanı Akgiray, “Bugün bir yılı geçen bir aranın ardından ilk halka arz gerçekleştiriliyor. Bunun ekonomik durgunluktan çıktığımıza ilişkin güzel bir işaret olduğunu umuyorum” dedi

00:00 - 27/10/2009 Salı
Güncelleme: 22:51 - 26/10/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Ran Lojistik'in halka arzı krizden çıktığımızın iş
Ran Lojistik'in halka arzı krizden çıktığımızın iş

Entegre lojistik hizmeti veren ve 26-27-28 Ekim tarihleri arasında sermayesinin yüzde 25,2'sini halka arz edeceğini açıklayan Ran Lojistik'in, dün yapılan borsadaki satışına yoğun ilgi oldu. Halka arzda satış fiyatını 2,86 TL baz fiyattan belirleyen ve bu fiyattan 9 milyon 152 bin TL gelir elde etmeyi hedefleyen Ran Lojistik, dün yapılan işlemler sonunda 3.16 TL'den toplam 2 milyon 800 bin lot hisse sattı. Firma geri kalan iki günde 400 bin lot daha hisse satarak 10 milyon TL'nin üzerinde gelir elde etmiş olacak.

49 SANİYELİK REKOR!

Borsa birincil piyasa hisse kodu RANLOBE olan Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş.'ye, ilk gün halka arz tutarının yaklaşık 2,3 katı olan 20 milyon TL'lik talep geldi. Tavan fiyattan gelen 6 milyon 6 bin lot alım emrinin, halka arza konu 3 milyon 200 bin lot hisselik kısmı 49 saniye gibi rekor bir sürede de gerçekleşti. Ran Lojistik'in halka arzını 'önemli bir dönüm' noktası olarak değerlendiren Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, “Bugün bir yılı geçen bir aranın ardından ilk halka arz gerçekleştiriliyor. Bunun ekonomik durgunluktan çıktığımıza ilişkin güzel bir işaret olduğunu umuyorum' dedi.

Akgiray, SPK ile fonksiyonel muadili olan ABD'nin Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'nun (SEC) birlikte düzenlediği uluslararası eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, son mali krizin yapılanların tekrar gözden geçirilmesini sağladığını ifade ederek, hem gözetim hem de denetim ve izleme alanlarında çok daha dikkatli olunmaya başlandığını söyledi.

SİZİ RAHAT BIRAKAMAYIZ

Eğitim programında 15 ülkeden 300 katılımcının yer aldığını ve özel sektörden gelenlerin çıkarları ile düzenleyicilerin çıkarlarının aslında bire bir örtüştüğünü kaydeden SEC Direktör Yardımcısı Robert Fisher ise, “Özel sektörde mali piyasalarda çalışan kişiler, 'düzenleyiciler bizi biraz rahat bıraksın, daha genç bir piyasayız' gibi şeyler söyleyebiliyor. Ama size böyle bir rahatlık sağlayamazlar. Sonuçta itibarınız büyüdükçe paranız büyüyecektir. O nedenle de, para ne ister, neden korkar, hepsini dikkate almanız gerekiyor' dedi.


Hisselere yoğun ilgi oldu

Ran Lojistik'in halka arzına yoğun bir ilgi olduğunu belirten Ran Lojistk Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, uzun süredir halka arzın olmadığını ve borsa yatırımcısının halka arzı özlediğini söyledi. İlgi olacağını ve birkaç katı talep göreceğimizi bekliyorduk diyen Benli sözlerine şu şekilde devam etti: “Borsa yatırımcısı, Ran Lojistik hisselerine beklediğimiz gibi ilgi gösterdiler. Çok mutluyuz. 18 ay sonra borsa yatırımcısını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'yla yeniden buluşturan Ran Lojistik'e gösterilen ilgi için tüm yatırımcılara teşekkür ediyoruz. Onların bu ilgisi, ne kadar doğru bir karar verdiğimizi de gösterdi. Bizde, yatırımcılarımızı mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız. Yatırımcının bize gösterdiği ilgiyi en iyi şekilde cevap vereceğiz.”



15 yıl önce