|

Rau: Allah yanınızda olsun

Yeni Şafak
00:00 - 8/04/2000 Cumartesi
Güncelleme: 17:06 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


S P O T


BOLU- Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau, depremden sonra Türkiye'ye yapılan yardımların sürmesi gerektiğini bildirerek, "Hayatını kaybedenler için yapabileceğimiz sadece dua etmek ve anılarını canlı tutmak. Ama kalanlar için daha fazlasını yapmak zorundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Rau, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile birlikte ülkesi tarafından Bolu`da yaptırılan kışlık konutların ve sosyal tesislerinin açılışını yaptı. Almanya`daki siyasi partilerin, kilisenin, sendikaların ve televizyonların bağış yapılması için vatandaşlara çağrıda bulunduğunu kaydeden Rau, yardım çağrısında bulunurken, Alman-Türk ya da Hırıstiyan-Müslüman ayırt etmediklerini belirterek, herkesin yardım etmesini istediklerini söyledi.

'Gönüllerimiz bir'

Rau, yakınlarını depremde kaybeden Almanya`da yaşayan Türk vatandaşlarının duygularının onlarla beraber olduğunu da belirtti Alman Cumhurbaşkanı, "Sizin deyişinizle Allah`ın yanınızda olmasını diliyorum" diye konuştu.

Almanya dostluğunu gösterdi

Süleyman Demirel de, Almanya`nın Marmara depreminin ardından uzattığı eli büyük bir takdirle karşıladıklarını belirterek, "Yapılan yardımlarda Almanya birinci idi. Dostluklar böyle zamanlarda belli olur" dedi. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce