|

Referanduma yeşil ışık yaktı

MHP lideri Bahçeli, partisinin parlamenter sistemin revize edilip devamından yana olduğunu belirtti. Bahçeli, “Ancak milletimize görüşünü sormanın, filli çelişkiyi sona erdirmeyle ilgili müdahil olmasını istemenin hiçbir mahzurlu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:13 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, anayasa ve başkanlık sistemi sözlerine açıklık getirdi.


Bahçeli, “MHP'nin ne dediği bellidir. Ya fiili durum düzelsin ya da fiili durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın, hukuksuzluk ve anayasa ihlalleri son bulsun. Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahsur görmeyiz. Ve de Türk milleti neye karar verirse seve seve yaparız" dedi.



PKK'NIN SİM KARTI


MHP'nin ezelden ebede milletin yanında olduğunu ifade eden Bahçeli, “Adında halk olan, halkın partisi olduğunu iddia eden CHP niye celalleniyor, niye rahatsız oluyor? PKK'yla kuytu köşelerde fiskos yaparken, HDP'nin aparatı, PKK'nın siyasi sim kartı olurken bir şey olmuyor da biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor?" diye konuştu. Bahçeli, “Hukuksuzluğun bir devlet kaybına neden olabileceğini sürekli vurguluyoruz. Bunlar MHP'yi tanımıyorlar, tanımak istemiyorlar. CHP'nin bu tuzağa düşmesi akla zarar, siyasi geçmişine haksızlıktır. İçleri çıfıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz de yoktur" dedi.



İSTİKRAR İÇİN


Bahçeli, parlamenter sistemin revize edilip reforma tabi tutularak devamından yana olduklarını belirtip, “Ancak milletimize görüşünü sormanın, fiili çelişkiyi sona erdirmeyle ilgili müdahil olmasını istemenin hiçbir mahsurlu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir. AKP'nin anayasa hazırlığını TBMM'ye getirmesi, ilke ve hassasiyetlerimizi gözetmesi halinde sağlıklı ve makul bir neticenin alınacağına inanıyorum" sözleriyle referanduma yeşil ışık yaktı.


  1. İbadi'nin yolu yol değild
    ir
  2. Bahçeli, “Musul'u, bir avuç IŞİD'li çapulcunun eline bırakıp kaçan sanki kendileri değilmiş gibi konuşan İbadi ve yandaş kümesinin komşuluk hukukuna riayet ve hizmet etmediği ortadadır. İbadi'nin yolu yol değildir. İbadi kimin nam ve hesabına çalışmakta, kimlere diyet borcunu ödemektedir?" dedi.


#MHP
#Devlet Bahçeli
#Başkanlık sistemi
#Referandum
8 yıl önce