|

RİO kaynıyor

Brezilya''da yaklaşan Dünya Kupası öncesi ''temizlik harekatı'' yapan Rio polisi, sert direnişle karşılaştı. Tahliye kararına direnen 5 bin kişi, polise molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı.

.
00:00 - 13/04/2014 Pazar
Güncelleme: 19:48 - 12/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
RİO kaynıyor
RİO kaynıyor

Bu yıl Breziya''da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası''na sadece 2 ay gibi bir süre kala Rio de Janerio''da polisle gecekondu mahallesi (favela) sakinleri arasında çatışma çıktı. Mahkemenin tarihi Maracana Stadyumu yakınındaki Oi Telekom''a ait arazi üzerinde bulunan mahallede yaşayan 5 bin

kişi için tahliye kararı alması ile favela''ya bin polisle baskın düzenlendi.

BAŞKASININ EVİNDE YAŞAYAMAYIZ

Öfkeli kalabalık tahliye emrini uygulamaya çalışan binden fazla polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası ile karşılık verdi. Yaşananlara anlam vermekte zorlanan bir mahalle sakini, ''Polis buraya geldi ve her şeyi yıkmaya, insanları çıkarmaya başladı. Tanrı''ya şükürler olsun oğlum benimleydi. Bize bir şey olmadı. Fakat diğerleri hakkında bir bilgim yok. Neden buradayız? Çünkü biz Rio''nun kuzeyinden geliyoruz. Selde evimizi kaybettik ve şimdi bir çatı sahibi olmaya çalışıyoruz. Başkalarının evinde yaşayamayız'' dedi.

20 KİŞİ GÖZALTINDA

Mahalle sakinlerinden bir kısmı olaysız bir şekilde evlerini terk ederken, bazı gruplar ise polise molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Olaylarda 5 polis memuru, 3''ü çocuk 4 mahalle sakini yaralandı.

Yetkililer 20 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yetkililer, çatışmaların ardından tahliye işleminin

3 saatte tamamlandığını ancak ara sokaklarda olay-ların sürdüğünü kaydetti.


10 yıl önce