|

Rusya'dan 'güvenli bölge' uyarısı: Karşılığı sert olur

Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'de 'güvenli bölge' anlaşmasıyla ilgili Rus askeri yetkiliden açıklama geldi. Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Gacimagomedov, memorandumun ihlali halinde, "Soruşturmanın sonuçlarına göre ihlalci taraflara verilecek karşılık belirlenecek. Ateşle karşılık verilmesi de ihtimaller dahilinde" dedi.

Yeni Şafak
22:01 - 5/05/2017 Cuma
Güncelleme: 22:02 - 5/05/2017 Cuma
Diğer
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Stanislav Gacimagomedov, Suriye'de gerilimi azaltma bölgelerinin kurulmasını öngören memorandumun ihlal edilmesi halinde sert karşılık verilebileceğini ifade etti.

Gerilimi azaltma bölgelerinde yaşanacak her ihlalin öncelikle soruşturulacağını belirten Gacimagomedov, "Soruşturmanın sonuçlarına göre ihlalci taraflara verilecek karşılık belirlenecek. Ateşle karşılık verilmesi de ihtimaller dahilinde" dedi.


27 saha komutanıyla istişare

Sputnik'te yer alan habere göre, Gacimagomedov, gerilimi azaltma bölgeleri kurma memorandumunun bu bölgelerde faaliyet yürüten 27 saha komutanıyla istişareler yapılarak hazırlandığını da vurguladı.

Öncelik çalışma grubu ve haritada

Öte yandan Gacimagomedov, memorandumun uygulamaya koyulmasıyla birlikte önceliğin çalışma grubu oluşturulmasına ve söz konusu bölgelerin koordinatlarının bulunduğu haritaların hazırlanmasına verileceğini ifade etti.



#Rusya
#Türkiye
#İran
#Suriye
7 yıl önce