|

Safa Önal'dan dünya rekoru

Senarist Safa Önal, filme çekilmiş 395 senaryosuyla dünya rekoruna imza atarak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Önal , rekorunun Türk sinemasının onuru olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 5/08/2005 Cuma
Güncelleme: 14:33 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türk sinemasının emektar senaristlerinden Safa Önal, filme çekilmiş 395 senaryosuyla bir dünya rekoruna imza attı. Dünyanın en ilgi çekici rekorlarının yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı tarafından rekoru tescil edilen Önal'a, Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi ve İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından törenle diploması verildi.

'Sinemaya yönetmen olarak veda etmek istiyorum'

İTÜ'nün Ayazağa Yerleşkesi'ndeki törende konuşan Prof. Kural, Safa Önal'ın oğlu Umut Önal'ın ocak ayında kendisini arayarak, babasına özel bir Babalar Günü hediyesi vermek istediğini belirterek, Guinness'e ilk başvuruyu bu konuşma üzerine yaptıklarını anlattı. Safa Önal da 1953 yılından bu yana 440'a yakın senaryo yazdığını dile getirerek, bunlardan 395'inin filme çekildiğini ispatladıklarını ve bu rakamla Guinness'e evrak gönderdiklerini dile getirerek, rekoru Türk sinemasının onuru olduğunu ifade etti. Halen senaryo çalışmaları yaptığını ve Halide Edip Adıvar'ın "Sinekli Bakkal" romanını TV dizisi için senaryolaştırdığını anlatan Önal, şunları söyledi: "Sait Faik'in, 'Medarı Maişet Motoru' romanını senaryolaştırıp filme çekerek, yönetmen olarak Türk sinemasına veda etmek istiyorum. Bu romanı 30 yıl önce okumuştum ve tekrar okuyunca 'bunu son filmim olarak çekmeliyim' dedim. Şu an senaryosunu yazıyorum. Yazmanın tadını çıkarıyorum. Önümüzdeki dönemde de film için çalışmalara başlamayı planlıyorum." Törene katılan sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit de rekorun Türk sineması için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Önal'ın ömrünün sonuna kadar senaryo yazmasını diliyorum" diyerek, başarısından dolayı kutladı. Törene, yönetmenler Yılmaz Atadeniz ve Ertem Göreç de katıldı.

  • İSTANBUL (A.A)


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce