|

'Samimiyet mi saygısızlık mı?' İşte cevaplarınız!

Yeni Şafak
00:00 - 9/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:06 - 9/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
'Samimiyet mi saygısızlık mı?' İşte cevaplarınız!
'Samimiyet mi saygısızlık mı?' İşte cevaplarınız!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı George Bush, diğer konukları karşılarken kendisini ayakta bekleyen Gül'ün sırtına dokunarak, oturmaya davet etmişti. Tartışmalara yol açan Bush'un bu hareketinin samimiyet mi yoksa saygısızlık olarak mı değerlendirilmesi gerektiğini Yeni Şafak okurlarına sorduk. İşte Yeni Şafak okurlarından gelen cevaplar:



Remzi Ergün:
ABD başkanının cumhurbaşkanımıza yaptığı el hareketini asla tasvip etmiyorum. TV'de gördüğümde şok oldum, yakışıksız bir davranışdır. Başkanın bu hareketi sayın Gül'ü küçültmez, hareketi yapanın devletini küçültür. O ülkenin genel kültürü hakkında insanlara bilgi vermiş olur. Nitekim bir zamanlar Rusya Devlet Başkanı Yelstin'in de adabı muaşeret kurallarını bile zorlayan el-kol hareketleri TV'lere yansımış idi. Devlet adamları, özel hayat alışkanlıklarını uluslararası ilişkiler sırasında zaptetmek durumundadırlar. Sayın cumhurbaşkanımız, devletimizi vakarla temsil etmektedir.

Erdal Yeşilay:
Ukalalık ve kibirlilik göstergesi. Aynı davranışı kraliçeye yapabiliyor mu? Anlatmak itediği sizi başbakanınız cumhurbaşkanınız bile benim yanımda çocuk gibi diye bir mesajdan başka birşey değil.

Olcay:
Bence saygısızlık bu kadar da olmaz

Ahmet Özak:
Eğer zalimler karşısında eğilmeye başlarsanız, onlar da size böyle davranırlar.

M. Kamil:
Amerikanvari bir hareket tarzı. Kesinlikle samimiyet hareketi. "Benim de işim bitti hadi gel oturalım artık" der gibi. Gelişi, dokunuşu otururken yorgun hali ile bunu zaten anlatıyor.

Ayhan Arslan:
Burada saygısızlık olarak değerlendirilecek bir durum yok. Batılıların saygı anlayışı ile bizimki taban tabana zıt olduğundan onları anlamakta sıkıntı çekiyoruz onlarda bizi anlamakta. Biz saygı adı altında insanlara körü körüne kulluk ve itaat ediyoruz, kişiliğimizi ezdiriyoruz, bir üstün karşısında tir tir titriyoruz, onlar ise makamın mevkiin ne olursa olsun, pozisyonun ne olursa olsun kendini önce insan olarak görüyor ve seni de insan olarak gördüğünden rahat davranıyor. Konu bundan ibaret.

İbrahim Tokyay:
Başka hiç haber bulamadınız mı ne var bu olayda? Bence en samimi bir havada gerçekleşen ve ülke çıkarlarımız için yapılan davranışların tümü olarak görün bunları.

Mr Nothing:
IQ'su 80 olan birine göre normal bir hareket. Bir de bu adamlar rahat hareket etmeyi sever. Yanlış anlamamak lazım bence...

Shohrat Jumayev:
Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül beyefendiyi tebrik etmek istiyorum. Aynen Bush gibi ayak ayak üstüne atarak oturmuş. İşte Türkiye'nin gerçek cumhurbaşkanı.

Mehmet Muratoglu:
Saygısızlık..

Erol Galo:
Bazı kesimler Sn. Abdullah Gül'ün bu makama gelmiş olmasınıi hala hazım edememişler göründügü gibi. Bence cok samimi bir davranış. Bizler misafirlerimize sarılan onları öpen bir halkız bunu unutmayalım. Sn. Abdullah Gül ve Sn. R. T. Erdoğan Türkiye'ye gelmis geçmiş en mükemmel devlet adamlarıdır. Kabul etmeyenlere ve etmek istemeyenlere duyurulur. Saygılarımla

Mehmet Akmerve:
Bush'un yaptigi cok normal bir durum burada, Amerikada. Bunun arkasinda bir sey aramamak lazim ve samimice bir davranis. Hey arkadas gel oturalim denmek istenen sey.

İŞTE TARTIŞMALARA NEDEN OLAN GÖRÜNTÜLER:
16 yıl önce