|

Sandığı 15 Temmuz belirleyecek

55 milyondan fazla seçmen 24 Haziran’da sandık başına gidiyor. Yeni Şafak, vatandaşlara ideal başkan adaylarını sordu. Halkın beklentileri farklı olsa da ortak paydası 15 Temmuz. Vatandaşlar, darbe girişiminin herkesin gözünü açtığını, seçimi 15 Temmuz’un belirleyeceğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:37 - 28/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak seçmenin nabzını tuttu
Yeni Şafak seçmenin nabzını tuttu

Türkiye, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı ve Meclis'ini belirlemek için 24 Haziran'da sandık başına gidiyor. 55 milyondan fazla seçmen geleceğini oylayacak. Yeni Şafak da, seçime sayılı günler kala seçmenin nabzını yokladı. Muhabirimiz, öğrenciden esnafa, gençten yaşlıya her kesimden vatandaşa başkan adaylarından ve yeni sistemden beklentilerini sordu.

AVRUPA BİZİM İYİLİĞİMİZİ İSTEMEZ

Herkesin beklentisi farklı olsada vatandaşlar aynı paydada birleşiyor. Halk, herkesin gözünün açıldığını 15 Temmuz darbe girişiminin seçimlerin belirleyicisi olduğunu söylüyor. Merter’de tekstil dükkanı işleten Hülya Bilken, “Tüm dünyada mevzu parti meslesi değil. Konu Recep Tayyip Erdoğan. Almanya’da kimse Türklerin siyasetini bilmezdi. Ne oldu da bir anda hepsi Erdoğan karşıtı oldu. Onlar bizim hiç iyiliğimizi istemezler. Demek ki gerçeğin farkındalar. İstikrarın sürmesini istiyoruz” dedi. Bilken, birlik ve beraberlikten yana olduğunu da sözlerine ekledi.

GERÇEĞİ GÖRDÜK

50 yaşındaki ayakkabı boyacısı Murtaza Yahşi, cumhur ittifakının Türkiye için hayırlı olacağını ifade ederek “Halk 15 Temmuz sonrasında bilinçlendi. Eskiden koyun gibiydik. Nereye dersen oraya giderdik. Vatandaş gerçekleri görüyor. Benim geleceğime, vatanıma hizmet eden herkese oyumu veririm. Ekonominin daha iyi olmasını isterim. Ekonomi düzelirse her şey güzelleşir” diye konuştu.

BÜYÜK BİR UYANIŞ OLDU

Sandıkta oyunun cumhur ittifakına olduğunu söyleyen tekstil işçisi Cengiz Özcan şöyle konuştu: “15 Temmuz’dan sonra büyük bir uyanış oldu milletimiz bilinçlendi. FETÖ'cüler 50 yıl boyunca Kürt kardeşlerimizi doğuda yakan yıkan katleden zihniyetlermiş. Sadece Gelecek başkanımızdan yeni bir göçmen politikası istiyoruz."

  • CUMHURBAŞKANIM ZATEN VAR
  • Dünya ülkelerine kafa tutan bir başkan istediğini belirten 76 yaşındaki emekli Necati Alay, “Benim cumhurbaşkanım olmuş zaten. Allah bizim yüzümüze 15 Temmuz’da baktı kurtulduk. Eğer darbe olsaydı şimdi ben ne burada olabilirdim ne de çalışabilirdik. Benim kimseye faydam yok. Kalan ömrümü Allah vatanı için çalışan Cumhurbaşkanımıza versin” dedi.

KOBİLERE DESTEK

İdealinde ülkesi ve milleti için çalışan bir başkan olduğunu belirten 40 yaşındaki esnaf Tekin Akçay, “Türk milletinde 15 Temmuz'dan da önce milli ve vatanını sevme bilinci vardı. O gece patlamayla ortaya çıktı. Yeni sistemde daha istikrarlı ve güçlü bir yönetim bekliyoruz. Ekonomi açısından KOBİ'lere ve küçük esnafa daha çok destek verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AKŞENER KAVGACI

Başkan adayının kendisinin aynası olması gerektiğini ifade eden 50 yaşındaki ev hanımı Şehriye Çömez, “Beş parti olmasa milletin temsili olmaz. Tabii ki de çoğunluk olacak kimseye bir laf demiyorum fakat Meral Akşener şimdiden kavgacı bir tip. Meclis icraat yeridir” dedi.


Dünyaya kafa tutan başkan

15 Temmuz’da halkın gözünü açtığına dikkat çeken 55 yaşındaki ayakkabı satıcısı İdris Şahiner, “Böyle birlik döneminde dünyaya kafa tutan, elini masaya vuran bir başkan istiyorum. Bizim kararımız belli elbette kazananı kaybedeni olacak. Düşmanlarımıza karşı ülkemizin bekasını savunuyoruz. Ben sekiz yaşımdan beri buradayım çok olay gördüm yaşadım hep aynı senaryo devam ediyor” şeklinde konuştu.


Birleştirici bir lider

Siyaseti pek sevmediğini belirten 20 yaşındaki Samet Işık, “Siyaset insanları birbirinden ayrıştırıyor. Herkesin bir arada olmasını istiyorum. Kendi içimizde bölünürsek bu ülkeyi ayakta tutamayız birleştirici bir başkan hayal ediyorum. Ben Suriyelilere yardım etmeseydik ülkemden şüphe duyardım. Bizim dinimizde komşusu aç yatarken tok olan bizden değildir hadisi var. Ben bunlara kızmıyorum fakat bir sistemi olmalı. Ülkemiz karışıklığı sevmiyor. Hükümet değişirse 20 yıl geriye gideceğiz bu yüzden oyum belli” dedi.


Kutuplaşma istemiyorum

Farklılıkların bereket olduğuna dikkat çeken İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Emirhan Versan şunları söyledi: “Başkan adayımdan beklentim, kutuplaşmanın önüne geçmesi. Bir sürü rengimiz, farklılıklarımız elbette var. Bunları kutuplaştırmadan birleştirmesini istiyorum. Gençler olarak da onların düşüncesine önem veren bu ayrıştırma içerisinde karşılıklı kapışmalar içerisinde mücadele eden değil de daha çok fikirlerin tartışıldığı bir ortam talep ediyorum. 15 Temmuz süreci ülkemiz için kritik zamanlardan biriydi darbe girişimi oldu bu darbe girişiminde o gün birlikteliğin olduğu gündü. Seçimlerde bu birlikteliğin devamını diliyoruz.”


Halisdemir’in kardeşi aday

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vuran şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, 24 Haziran'daki seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Soner Halisdemir, AK Parti İl Başkanlığı’nda, babası Hasan Hüseyin, ağabeyi Doğan, kız kardeşi Elif Serin, amcası ve halasıyla düzenlediği basın toplantısında, her türlü şer odakları ve karanlık güçler karşısında dik duruş sergileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında bu kutlu yürüyüşte daha etkin olmak ve gücüne güç katmak için aile olarak bu kararı aldıklarını belirtti.

#Seçim
#Vatandaş
#24 Haziran Seçimleri
6 yıl önce