|

Sarkisyan'dan açıklama

Aa
00:00 - 4/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 22:24 - 4/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Sarkisyan'dan açıklama
Sarkisyan'dan açıklama

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, halen Ermeni işgali altında tutulan Yukarı Karabağ'ın bağımsızlığı ile Kosova, Abhazya ve Güney Osetya'nın benzeri konumda bulunduklarını savunarak, "Ermenistan, Yukarı Karabağ'ın bağımsızlığı tanınmadan Kosova, Abhazya, ve Güney Osetya'yı tanıyamaz" dedi.


Serj Sarkisyan, ülkesinin diplomatik misyon temsilcileriyle yaptığı yıllık toplantıdaki konuşmasında, Ermenistan'ın, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıması yönünde görüşler dile getirildiğini ifade ederek, işgal altında tutulan ve Azeri Türkleri'nin silah zoruyla çıkarıldığı Yukarı Karabağ'ın durumuyla ilgili olarak "halkın kendi kaderini tayin hakkı sonucu" biçimindeki görüşünü yineledi.


Merkezi Erivan'da olan Mediamax Ajansı'nın haberine göre Sarkisyan, "Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçı çözümünü amaçlayan müzakereler sürecinde Azerbaycan tarafını, çözüm için halkın kendi geleceğini belirleme hakkı tanınmasından başka yol olmadığını ikna edeceklerine inandığını" da kaydetti.


AMBLEMİ DEĞİŞTİRDİLER


Öte yandan Ermenistan Futbol Federasyonu, ambleminden Ağrı Dağı'nı çıkararak, yerine kartal ve aslan figürlerini koydu. Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan, amblem değişikliğiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, değişikliğin futbolseverlerin isteği doğrultusunda yapıldığını ve Türkiye ile yapılacak maçla ilgisi bulunmadığını söyledi.


Yetkililer, amblem değişikliğinin 1 ay önce yapıldığını, yalnızca uygulamanın şimdi gerçekleştirildiğini bildirdiler. Daşnaksutyun Partisi yöneticilerinden Armen Rustemyan ise, değişikliğin Türkiye'nin baskısıyla gerçekleştirildiğini ve utanç verici olduğunu kaydetti. Rustemyan, değişikliğin büyük bir hata olduğunu ve iki ülke futbol maçından sonra bu konuyu gündeme getireceklerini dile getirdi.





16 yıl önce