|

Savaşın yaraları edebiyatla sarıldı

Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında, Yunus Emre Enstitüsü'nün organizasyonuyla savaşın tarafları, edebiyat ve tarihle barış köprülerini kurmak için ilk kez bir araya geldi. Barış için Edebiyat teması altında Avustralyalı, İngiliz ve Türk yazarlar, edebiyatseverlerle buluştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:13 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

4 gün boyunca Bursa, İstanbul ve Çanakkale'de dünya yazarları Çanakkale Savaşı'nı konu alan konuşmalar gerçekleştirdi. Savaşın tarih ve edebiyatla olan bağını anlatarak geçmişe ışık tutan yazarlar savaşın yaralarını edebiyat ve tarihle sardı.



SAVAŞ YILLARI ANLATILDI


Programda, “Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini” kitabının yazarı Louis de Bernieres Anadolu topraklarında yaşanmış zorlu savaş yıllarını, savaş ile hayatın iç içe geçmişliğini eserleri kapsamında dinleyicilerle paylaştı.



OKUYUCULARLA CEVAP ARANDI


Programın 1. Gününde Bursa Nazım Hikmet Kültür Merkezinde Gelibolu'yu konuşmak için okuyucularla bir araya gelen Louis de Bernieres, “Savaşın açtığı yaraları edebiyatla sarmak mümkün mü?” sorusuna yanıt aradı.



HOŞGÖRÜ KONUŞULMALI


Aynı sudan içen, aynı yurdu paylaşan insanları düşman eden savaşın, iç burkan acılarını konuşan yazar; ortak acıları, barışı, hoşgörüyü konuşmanın vaktinin geldiğini belirtti. Dilden dile barış köprülerinin edebiyat aracılığıyla kurulduğu programda, birçok ödülün de sahibi Bernieres okuyucularını tarihin derinliklerindeki gerçeklerle yüzleştirecek bilgiler paylaştı.



#Bursa
#İstanbul
#Louis de Bernieres Anadolu
#Gelibolu
9 yıl önce