|

Savunmada hedef hem yerli hem global

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, savunmada yerli ama aynı zamanda global şirketler oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:53 - 24/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, etkinliğin KOBİ’lere yeni pazarlar yakalamak ve yeni iş imkanları bulmak için çok önemli fırsatlar sağladığını aktardı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, etkinliğin KOBİ’lere yeni pazarlar yakalamak ve yeni iş imkanları bulmak için çok önemli fırsatlar sağladığını aktardı.

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) tarafından Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) etkinliğinin dördüncüsü düzenlendi. Dönmez burada yaptığı konuşmada, savunma sanayisinde dışa bağımlı olmamanın sadece Türkiye için değil, bölge ve komşu ülkelerin istikrarı açısından da son derece önemli olduğunu söyledi.

İŞ BİRLİĞİ ŞART

Bakanlık olarak KOBİ'lerin karşılaştığı sorunların çözümü hususunda daha hızlı olacaklarını belirten Dönmez, “Bu etkinlik, savunma sanayi şirketlerimizi ve KOBİ'lerimizi uluslararası firmalarla bir araya getirerek iletişimi artıracak, iş birliğini güçlendirecek ve yeni iş birliklerinin önünü açacak” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, global dünyada yer alan şirketler oluşturmak için işbirliğinin şart olduğunu aktardı. Demir, “İleriki yıllar için belirlenecek stratejide, küreselleşen dünyada Türkiye'nin küresel güç olması yolunda belirli adımların atılması gerekiyor. Savunma ve havacılığın yanında birçok alanda yetkin, derinliği olan, kaliteyi tutturmuş dünya çapında şirketler oluşturulması için çok yönlü bir iş birliği ortamı esas. Bu iş birliği ve koordinasyon faaliyetinin sadece ülkemiz içinde kalmaması ve yetkinlikleri ile öne çıkan şirketlerimizin, yapılanmaların kaliteleriyle küresel ölçekte hizmet verebilmelerinin sağlanması çok önemli”şeklinde konuştu. Demir, başkanlıkları bünyesinde başlatılan Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı'nın (EYDEP) önemli bir rol oynayacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

  • Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, etkinliğin KOBİ’lere yeni pazarlar yakalamak ve yeni iş imkanları bulmak için çok önemli fırsatlar sağladığını aktardı. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da etkinlikle bütün KOBİ’lerin ürettikleri ürünleri uluslararası platformda tüm dünyadan gelen firmalara anlatabildiklerini kaydetti.
#Ankara Ticaret Odası
#ATO
#Savunma sanayisi
6 yıl önce