|

Şehit Babacan toprağa verildi

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın akrabası olduğu öğrenilen er Erkut Babacan toprağa verildi.

Aa
00:00 - 19/09/2007 Çarşamba
Güncelleme: 18:57 - 19/09/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Şehit Babacan toprağa verildi
Şehit Babacan toprağa verildi

Bitlis kırsalında teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit olan er Erkut Babacan, Ankara'da toprağa verildi.


Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın akrabası olduğu öğrenilen er Erkut Babacan'ın Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine, Babacan'ın ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Sait Yazıcıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, camiye gelişinde er Babacan'ın annesi Fazile Babacan'ın yanına giderek başsağlığı diledi. Gül, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazında, bakan ve komutanlarla saf tuttu.

Er Babacan'ın cenazesine, akrabası Dışişleri Bakanı Ali Babacan çelenk gönderirken, törene Bakan Babacan'ın babası Hilmi Babacan da katıldı. Kocatepe Camisi çevresindeki cadde ve sokaklar tören nedeniyle trafiğe kapatıldı ve geniş güvenlik önlemleri alındı.

Cenaze namazının ardından Babacan'ın cenazesi bir süre askerlerin omuzunda taşındı, ardından top arabasına konuldu. Şehit Er, Erkut Babacan'ın cenazesi daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

17 yıl önce