|

SETA'dan Türkiye Gürcistan ilişkileri çalıştayı

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin tüm yönleriyle tartışıldığı bir çalıştay gerçekleştireceğini açıkladı.

Aynur Yılmaz
00:00 - 14/07/2009 Salı
Güncelleme: 15:58 - 14/07/2009 Salı
Yeni Şafak
SETA'dan Türkiye Gürcistan ilişkileri çalıştayı
SETA'dan Türkiye Gürcistan ilişkileri çalıştayı

SETA Vakfı Türkiye–Gürcistan ilişkilerinin bütün boyutlarıyla tartışıldığı “Türkiye- Gürcistan İlişkileri” Çalıştayını gerçekleştiriyor. Çalıştay'da Nabucco Boru hattı projesiyle birlikte Türkiye Gürcistan arasında güvenlik, enerji ve ticaret alanında gerçekleştirilecek işbirliği projelerinin masaya yatırılacağı belirtildi. Çalıştay'da ayrıca Kafkasya'da değişen dengeler ve bölgesel işbirliği olanakları ele alınacak. "Türkiye-Gürcistan İlişkileri" Çalıştayı, 23 Temmuz'da İstanbul Conrad Otel'de gerçekleşecek.

Çalıştay'a katılacaklar arasında, Türkiye tarafından Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan, Başbakan Başmüşaviri Savaş Barkçin, SETA Genel Kordinatörü Taha Özhan, SETA Dış Politika Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Aras ile alanın uzmanı bürokrat ve akademisyenler, Gürcistan tarafından ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Zurab Davitashivili, Gürcistan Dışişleri Bakanlığından Tea Basadze, Ekonomi Bakanlığından Irakli Nikoleishvili, Kafkasya Barış Kalkınma ve Demokrasi Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ghia Nodia, Prof.Dr. Aleksandre Kukhianidze ile konunun uzmanı birçok akademisyen ve bürokrat yer alıyor.


15 yıl önce