|

Sezon biter bitmez taşlar yerinden oynar...

'Yakıttaki her 10 dolar farkın, sektöre 300 milyon dolar ilave fatura getirdiğini söyleyen Sabancı, “Sezon biter bitmez kartlar, yeniden dağıtılacak” dedi

00:00 - 20/07/2008 Pazar
Güncelleme: 01:39 - 20/07/2008 Pazar
Yeni Şafak
Sezon biter bitmez taşlar yerinden oynar...
Sezon biter bitmez taşlar yerinden oynar...

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yakıt fiyatlarındaki her 10 dolar farkın sektöre 300 milyon dolar ilave fatura getirdiğini ve bunun da toplamda 1,8 milyar dolar ilave yük anlamına geldiğini kaydetti. Sabancı, buradan yola çıkarak, yaz sezonu biter bitmez Kasım ayından itibaren sektörde yeniden konsolidasyon eforlarının başlamak zorunda olduğunu ve kartların yeniden dağıtılacağını söyledi.

AÇIĞI KAPATMAK ZOR

Ali Sabancı, şöyle devam etti: “Söz konusu ilave masrafın yarısı THY'nin, yarısı diğerlerinin... Maliyetin yarısını misafirlere yansıtırsan, kalan yarısı için bir yerlerden para bulman lazım. Pegasus'a yakıt fiyatları artışının 80-90 milyon dolarlık etki yaptığına dikkat çeken Sabancı, “Benim tahminim önümüzdeki 2-3 yılda Türkiye'de 3 tane veya 4 tane hava yolu şirketi kalır. Çünkü bu iş Türkiye'de daha fazla sermaye, daha fazla plan isteyen, verimliliğe önem veren şirketlerde kalacak” dedi. Bu yıl 4,5 milyon kişiye ulaşmayı öngördüklerini aktaran Sabancı, yakıt fiyatları nedeniyle 2007'yi yakalayamayacaklarını söyledi.


16 yıl önce