|

SGK, kamyonet ve vinç satıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma olan borçlardan dolayı haczedilen kadın pijaması, kamyonet, kule vinç, pike takımı, minibüs ve deri koltuk gibi malları açık artırmayla satıyor.

Aa
00:00 - 2/10/2009 Cuma
Güncelleme: 10:31 - 2/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
SGK, kamyonet ve vinç satıyor
SGK, kamyonet ve vinç satıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma olan borçlardan dolayı haczedilen kadın pijaması, kamyonet, kule vinç, pike takımı, minibüs ve deri koltuk gibi malları açık artırmayla satıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kurum, çeşitli nedenlerle doğan alacaklarının ödenmemesi nedeniyle haczedilen malları satışa çıkardı.

Satışa çıkarılan mallar arasında mobilya ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinden haczedilen malların fazlalığı dikkat çekiyor. Bu mallar arasında satışa hazır malların ve büro malzemelerinin yanında, üretimde kullanılan makineler bulunuyor.        

Kurumun alacaklarına karşılık satılacak mallar arasında çok sayıda araç dikkati çekiyor. Bu araçlar araçlar arasında binek otomobiller, kamyon, kamyonet, minibüs, motosikletler yer alıyor.

Kurumun satışından gelir beklediği mallar arasında klima, televizyon, bilgisayar, matbaa makinesi, yatak odası takımı, şifonyer, komidin, genç odası, printer, elektrikli daktilo, manuel daktilo, tarayıcı, uydu yayın cihazı, güç kaynağı, kasetçalar, telefon santrali, yayın cihazı, dekoder, televizyon sehpası, adaptör, ahşap masa, sandalye, buzdolabı, cam vitrin, erkek takım elbiseleri, pantolon, eşofman, bayan takım elbiseleri, bayan gecelik ve pijamaları, ankastre set, deri koltuk takımı, çamaşır makinesi, otomatik tomruk biçme makinesi, hızar makinesi, kule vinç, bay-bayan spor ayakkabıları, laminat makinesi, temizleme makinesi, soğuk pres makinesi, perdelik kumaş, battaniye, pike ve nevresim takımları, overlok makinesi, dikiş makinesi bulunuyor.

Malların satışları Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Uşak, Adana, Mersin, Kocaeli ve Konya'daki SGK birimlerinin icra servisleri ve yediemin depolarında gerçekleştirilecek.

6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre, SGK tarafından haciz edilen mallar, haczin yapıldığı üçüncü günden itibaren 3 ay içinde satışa çıkarılıyor. Ancak bozulma, çürüme ve benzeri sebeplerle saklanmasına olanak olmayan veya beklediği takdirde önemli bir değer kaybına  uğraması ihtimali bulunan malların paraya çevrilmesine derhal başlanabiliyor. Satış, tahsil dairelerince yapılıyor. Menkul malların satışı, mutat olan belli bir yerde ve açık artırma suretiyle gerçekleştiriliyor. Satış bedeli peşin alınıyor.

15 yıl önce