|

Sırt çantasında LAW sevkiyatı

Ankara''da AK Parti Genel Merkezi''ne yönelik DHKP-C tarafından düzenlenen saldırıda kullanılan LAW silahının sırt çantasında ülkeye sokulduğu tespit edildi. Saldırgan Muharrem Karataş''ın Yunanistan''dan aldığı LAW''ı denizden kaçak yollarla İzmir''e getirdiği öğrenildi.

Tahir Alperen
00:00 - 5/04/2013 Cuma
Güncelleme: 23:54 - 4/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Sırt çantasında LAW sevkiyatı
Sırt çantasında LAW sevkiyatı

Ankara''da AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı''na yönelik terör örgütü DHKP-C tarafından düzenlenen eşzamanlı saldırıda Yunanistan izi netleşti. AK Parti Genel Merkezi''ni hedef alan saldırıda kullanılan LAW silahının Yunanistan''dan sırt çantasıyla Türkiye''ye sokulduğu tespit edildi. DHKP-C''li terörist Muharrem Karataş''ın LAW silahını sırt çantasında denizden kaçak yollarla ülkeye soktuğu ve İzmir''den trenle Ankara''ya geldiği öğrenildi.

YUNAN ADALARI TAKİPTE

ABD Büyükelçiliği binasına saldırı düzenleyen terörist Ecevit Şanlı ile aynı güzergahı izleyen Karataş ve diğer DHKP-C''lilere söz konusu yöntemin talimat olarak Yunanistan''da verildiği ifade edildi. Bunun üzerine güvenlik güçleri tarafından Yunan adalarının İzmir bağlantı noktalarının tutulduğu belirtildi. Güzergahlardan DHKP-C''lilerin sızmasına karşı sınır noktalarına eylem potansiyeli taşıyan militanların eşkallerinin dağıtıldığı kaydedildi.

ACİL MÜDAHALE TİMLERİ

DHKP-C saldırı sonrası 2 de Acil Müdahale Timi kuruldu. Buna göre kurulan iki ekibin yalnızca söz konusu saldırı ya da olası saldırı istihbaratlarıyla ilgilenecekleri ve kendilerine her türlü imkânın seferber edileceği ifade edildi. 15''er kişilik iki ekipten oluşan ve 24 saat teyakkuz halinde çalışacak olan söz konusu timlerin Başbakanlık Merkez ve AK Parti binasının etrafında görev yaptıkları ifade edildi.

Asıl hedef Başbakanlık''tı

Saldırının ardından uzun zaman geçmesine rağmen yakalanamayan saldırganların asıl hedefinin Başbakanlık binası olduğu anlaşıldı. Güvenpark''ı geçtikten sonra Başbakanlık Merkez Binasının yanı sıra Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı''nın da bulunduğu giriş kısmına yönelen Hasan Biber''in burada bulunan üst düzey güvenlik önlemlerini fark edince rotasını Adalet Bakanlığı''nın ek binasının girişi olarak değiştirdiği görüntülere yansıdı. Ardından yanında getirdiği el bombalarını attıktan sonra ortaya çıkan kargaşa ortamıyla birlikte kalabalığın koştuğu yöne doğru kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi.


11 yıl önce