|

Sokak kabadayıları

Başbakan Yıldırım, ‘silah üstünlüğü’ üzerinden restleşen ABD Başkanı Trump ile Rus yetkilileri sorumluluğa davet ederek, “Büyük güç sahipleri daha büyük sorumluluk altındalar. Tweet atarak biribirini tehdit ediyorlar. Benim daha iyi füzem var, öbürü diyor benim daha iyi füzem var. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:29 - 12/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, WOW Hotel Kongre Merkezi'nde düzenlenen "21. Avrasya Ekonomi Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, küresel ve bölgesel gerilimlerin belirsizliği artırdığını ve bu durumun ekonomileri de olumsuz etkilediğini söyledi.

Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Suriye üzerinden yaşanan polemiğe tepki gösterdi. Başbakan, iki ülke arasındaki bu restleşmeyi sokak kavgasına benzeterek, bedeli sivil insanların ödediğini belirterek, rekabet değil yaraları sarma zamanı olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI AÇIK

Çevre ülkelerde devam eden otorite boşluğu, istikrarsızlık, iç savaş ve terör örgütlerinin, bölgenin istikrarına zarar verdiğine işaret eden Başbakan Yıldırım, "Bölgemizde bu sıkıntılar yaşanırken Türkiye ne yapıyor? Türkiye'nin yaptığı şey çok açık. Bir yandan terörle mücadele yaparak, hem Avrasya bölgesinin hem de Avrupa'nın güvenliğini sağlıyor" dedi.

HERKESE BU SÜREÇTE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Başbakan Yıldırım, bu süreçte herkese ortak sorumluluk düştüğünü belirterek, özellikle ellerinde büyük güç bulunan ülkelerin, Birleşmiş Milletler'in daimi temsilcilerinin bugünlerde çok daha büyük sorumluluk altında olduğuna işaret etti. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptıkları ne? Tweetler atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Dünyanın, bölgenin geleceğini sizin karşılıklı atışmanıza, milyonlarca insanın yok olmasına seyirci mi kalacak bu millet? Efendim, 'Benim daha iyi füzem var.' Yok öbürü diyor, 'Benim daha iyi füzem var. Gönder bakalım.' 'Göndermezsen şöyle olur.' Sokak kavgası... Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar ama sonucu kim ödüyor, bedeli kim ödüyor?

KAVGANIN BEDELİNİ SİVİLLER ÖDÜYOR

Garip gureba. Sivil insanlar ödüyor. Onun için zaman, rekabet zamanı değildir. Zaman, bölgede yaraları sarma zamanıdır, bir araya gelme, 'Sen daha güçlüsün, ben daha güçlüyüm' kavgasını bir kenara bırakma zamanıdır. El ele vererek gerçekten Suriye'nin de Irak'ın da toprak bütünlüğünü sağlayarak terör örgütleriyle çifte standart yapmadan, terör örgütleri arasında sıralama yapmadan topyekün mücadele zamanıdır. Biz Türkiye olarak bunu yapıyoruz."

#Rusya
#ABD
#Binali Yıldırım
6 yıl önce