|

Sony Ericsson Türk pazarına odaklandı

Sony Ericsson Türkiye Müdürü Bolander, Türkiye'de pazar paylarını arttıracaklarını belirterek, "15 milyon dolarlık pazarı 25 milyona çıkarabiliriz” dedi

Anka
00:00 - 25/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:23 - 25/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Sony Ericsson Türk pazarına odaklandı
Sony Ericsson Türk pazarına odaklandı

Sony Ericsson Türkiye Müdürlüğü görevine getirilen Roger Bolander, Türkiye'de pazar paylarını arttırmak hedefinde olduklarını belirterek, "Türkiye'de stratejimiz, müzik dünyası, görüntü dünyası yaratmak, internet alanında paylaşımı hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

VAY BE' DEDİRTECEĞİZ

Sony Ericsson'un teknoloji odaklı, genç ve dinamik bir marka oluşuna dikkat çeken Bolander, GSM operatörlerinin yeni nesil teknolojileri desteklemesi halinde, Sony Ericsson ürünlerinin henüz Türk tüketicisi tarafından keşfedilmeyen özelliklerinin teker teker aranılır hale geleceğini ve kullanıcıya “Vay be!” dedirteceklerini ifade etti. Bolander, "Türkiye'de 3. nesil bizi köşede bekliyor. Önümüzdeki yıl faaliyete geçecek" dedi.

Bolander, İngiltere'de 2 yılda bir, Türkiye'de ise 3 yılda bir cep telefonu değiştirildiğini ifade ederek, "Bunu Türkiye'de uyarlarsak, Türkiye'de 15 milyon dolarlık cep telefonu büyüklüğü 25 milyona çıkabilir" dedi. Bolander, dünyada cep telefonu penatrasyonunun yüzde 75 olduğunu, bunun yüzde 100'e ulaşması halinde de insanların 3, 4, 5 telefon alabileceğini kaydetti. Sony Ericsson'un Müdürü Bolonder, Türkiye'de pazar paylarını arttırmayı hedeflediklerini ve Sony Ericsson Türkiye'de yeni yapılanmaya gideceklerini kaydetti.


Pazar payı % 1.3 arttı

Sony Ericsson, 2007'nin üçüncü çeyrek raporuna göre, şirkette büyük satış hacmi geçen yıla göre yüzde 31 artışla, 384 milyon euro vergi öncesi kâr elde etti. Bu çeyrekte satılan cihaz adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31'lik bir artış göstererek, 25.9 milyona ulaşırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre pazar payında da artış gerçekleşti. Pazar payında ise yüzde 1.3'lük yükselme yakalanarak pazar payı yüzde 7.9'dan yüzde 9.2'ye yükseldi. Ortalama ürün satış fiyatı ise 120 euro oldu.


17 yıl önce