|

SPK'dan ayrıldı, Anel Grubu'na yönetici oldu

00:00 - 19/10/2008 воскресенье
Güncelleme: 03:06 - 19/10/2008 воскресенье
Yeni Şafak
SPK'dan ayrıldı, Anel Grubu'na yönetici oldu
SPK'dan ayrıldı, Anel Grubu'na yönetici oldu

Sermaye Piyasası Kurulu geçen hafta Anel Grup'un iştiraklerinden Anel Elektrik'in halka arzına izin verdi. Ardından da SPK Başkan Yardımcılığından ayrılan Ender Çolak, Anel Group'a yönetici olarak transfer edildi. Borsadaki yatırımcı zararları ile gündeme gelen Anel Telekom ve Plastkart'ın bağlı ortağı olan Anel Elektrik, bilindiği gibi uzun süredir halka arz için SPK'dan izin bekliyordu. Daha önce Yeni Şafak'ın gündeme taşıdığı 'Dört Kelime Bir İşlem' haberinde belirtildiği gibi Anel Grubu'nun da halka arz faaliyetleri geçmişte hep aynı aracı kurum üzerinden ve hep aynı halka arz yöntemiyle 'Tahtadan halka arz denilen' doğrudan satış şeklinde gerçekleşmişti. 15 Temmuz 2008 tarihli Yeni Şafak'ta yayınlanan söz konusu haberde özetle 'SPK'dan tahtadan halka arz izni almak o kadar kolay değil. Bu noktada Grubun tüm halka arzlarının nasıl olup da doğrudan satış yöntemiyle gerçekleştirildiği merak ediliyor' cümleleri ile bu halka arzlar ve izinlere dikkat çekiliyordu.

15 Ekim tarihli SPK haftalık toplantısında Anel Elektrik'e halka arz izni verilmesinin hemen ardından Anel Grup'un "stratejik planlama ve finans yöneticiliği" görevine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkan yardımcılığı görevinden ayrılan Ender Çolak getirildi.

SPK'DAN ANEL GROUP'A...

Anel Grup'tan yapılan yazılı açıklamada, 1989 yılında uzman yardımcısı olarak göreve başladığı SPK'da, 2000 yılına kadar uzman yardımcısı ve uzman, 2000-2006 yılları arasında kurumsal yatırımcılar, ortaklıklar finansmanı ve muhasebe standartları dairelerinde daire başkan yardımcılığı ve daire başkanlığı yapan Ender Çolak'ın, son olarak başkan yardımcısı olarak görev yaptığı kaydedildi.

Çolak'ın, aynı zamanda Yatırım Ortamının İyileştirmesi Koordinasyon Kurulunda Kurumsal Yönetim Teknik Komitesi Başkanlığı, OECD Kurumsal Yönetim Yönlendirme Komitesi üyeliği ve AB ile yürütülen Sermaye Piyasası Mevzuatının Avrupa Birliği Mevzuatı ile uyumlaştırılması konulu Eşleştirme Projesinde Proje Liderliğini yürüttüğü anımsatıldı.


16 лет назад