|

Sütte rafa girme bedeli 1 milyon $

Denizli'nin Acıpayam ilçesine dünyanın bir numaralı süt işleme tesisini kuran Aynes Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin, bir perakende zincirinin rafa girme bedeli olarak 1 milyon dolar istediğini iddia etti

Şükrullah Dolu
00:00 - 10/02/2009 Salı
Güncelleme: 01:29 - 10/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Sütte rafa girme bedeli 1 milyon $
Sütte rafa girme bedeli 1 milyon $

Yaygın perakende zincirlerinin üreticilerden raf bedeli gibi adlar altında istediği ücretlerde işin çığrından çıktığı anlaşılıyor. Denizli'nin Acıpayam ilçesinde üretim yapan ve süt işlemede dünyada bir ilk olan teknolojik altyapıyı kuran Aynes, bir pe-rakende zincirinin rafa girme bedeli olarak talep ettiği 1 milyon doların şokunu yaşıyor. Geçen yıl ulusal pazara açılan genç bir marka olduklarını ifade eden Aynes Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin, “Marka olmak için rafta bulunmak lazım. Ancak bu pek kolay değil. Perakendecilerden anlaşmada olmayan faturalar dönüyor. Bu açıdan ulusal bir zincirle anlaşmazlık yaşıyoruz. Bir perakende zinciri rafa girme bedeli olarak 1 milyon dolar talep etti” dedi.

YENİ MARKALARIN ÇIKMASI ZOR

Süte kazandıracakları yeni rollerle birlikte Türkiye'de tüketiminin artacağına dikkat çeken Nevzat Serin, böylelikle süt üreticiliğinin önünün açılacağını söyledi. Aynes Kurucu Ortağı Mehmet Ali Özkan ise, perakendecilerin yeni mağaza açılışı için 5 bin dolar, yeni bir ürünün rafa girmesi için ise 500 dolar talep ettiğini ifade ederek, “Eğer pe-rakende yasası çıkmazsa yeni markaların çıkış yapması çok güç olur” diye konuştu.


21 milyon TL'lik yatırım

Nevzat Serin 21 milyon TL'lik bir yatırımla yeni kurulan ve şu anda test aşamasında bulunan hattın çalışmasıyla yeni bir çıkış yapacaklarını söyledi.



15 yıl önce