|

Tam günde esneme yok

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de Tam Gün uygulamalarının yerleştiğini ve vatandaşın da destek verdiğini söyledi. Akdağ, "Tam günle ilgili tartışmanın üniversite tarafından devam eden küçük bir ayağı var. Ancak tam günde esneme yok" dedi

Fazlı Şahan
00:00 - 13/01/2012 Cuma
Güncelleme: 21:56 - 12/01/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Tam günde esneme yok
Tam günde esneme yok

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetecilerle biraraya gelerek Tam Gün Yasası'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akdağ, Tam Gün uygulamasının yerleştiğine dikkati çekti. Ülkedeki 120 bin dolayındaki doktorun 90 bine yakınının kamuda görev yaptığını, bunlardan da bin kadarının tam gün çalışmadığını anlatan Akdağ, 'Bunların hepsi üniversitede. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde tam gün uygulaması artık tamamen yürürlüğe girmiş durumda. 32 binin üzerindeki uzman arkadaşımızın hiçbirinin dışarıda bir özel hastaneyle ya da muayenehaneyle ilişkisi yok' diye konuştu.

2012 DE ÇÖZÜLECEK

Vatandaşların bu uygulamanın yanında olduğunu vurgulayan Akdağ, tartışmanın üniversite tarafında devam eden küçük bir ayağı olduğunu, ancak bunun da 2012'de çözüleceğini bildirdi. Akdağ, 'Bir sosyal devlette vatandaşın desteğini alan bir uygulamaya kimsenin baltalamaya gücü yetmez. Vatandaşın sağlığını ticari meta, olarak değerlendirilebilecek uygulamalara izin vermemiz beklenmesin" dedi. "Başbakan'ın ameliyatının ardından 'Tam Gün delindi' tartışmaları oldu. Acaba bu hekim ceza alacak mı, Tam Gün Kanunu'nda bir esneklik olacak mı?' sorusu üzerine ise Akdağ, 'Tabii ki Başbakanımız'ın durumu farklı. Tabii olarak belirli tedbirler almak lazım. Anlamsız bir tartışmayla ortalığı bulandırmak isteyenleri de iyi niyetli olarak görmüyorum, çok açık olarak ifade edeyim" yanıtını verdi.


Hastaya konsülte sistemi

Bakan Akdağ, muayenehanesi ya da özelle ilişkisi olan öğretim üyelerinin acil durumlarda ya da konsültasyon ihtiyacında hastalara müdahale edebileceğini bildirdi. Akdağ, ancak bu hizmetin çok geniş bir uygulama olarak düşünülmemesi gerektiğini vurguladı. 'Üniversite hastanelerindeki konsültanlığın şartları' ile ilgili olarak da Bakan Akdağ, 'Üniversite hastanelerinde yapılan milyonlarca işlem buna ihtiyaç olmadan zaten gerçekleşiyor. Acil bir durumda, hasta başka bir hastaneye götürülemediğinde ya da hizmetin bütünlüğü açısından tam gün çalışmayan bir hocanın desteğine ihtiyaç duyulduğunda buna kanunların izin veriyor" dedi.



12 yıl önce