|

TBMM Başkanı Çiçek'ten işadamlarına "birlik" çağrısı

TBMM Başkanı Çiçek, Romanya'daki Türk iş adamlarına birlik olmaları çağrısında bulunarak, "Farklılıklar aranızda ayrışmaya bahane olmamalı. Siyasetçilere bakarak ayrışmayın" dedi.

Aa
00:00 - 5/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:51 - 5/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
TBMM Başkanı Çiçek'ten işadamlarına "birlik" çağrı
TBMM Başkanı Çiçek'ten işadamlarına "birlik" çağrı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Romanya'daki Türk iş adamlarına birlik olmaları çağrısında bulunarak, "Farklılıklar aranızda ayrışmaya bahane olmamalı. Siyasetçilere bakarak ayrışmayın. Siyaset kurumu olarak iyi örnek olamıyoruz" dedi.

Çiçek, Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Valeriu Zgonea tarafından onuruna verilen öğle yemeğinin ardından Senato'ya geçerek, Senato Başkanı Crin Antonescu ile bir araya geldi.

Çiçek, daha sonra Romanya Cumhurbaşkanı Basescu tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki basına kapalı görüşme yarım saat sürdü.

Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Zgonea ile Bükreş'te Birinci Dünya Savaşı yıllarında Romanya'da şehit düşen Türk askerleri anısına 2000 yılında yapılan Türk Şehitliği'ne giden Çiçek, anıta çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Çiçek, şehit kabirlerine kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı. Şehitlikte gayrimüslim mezarlarının da bulunduğu bilgisi verilen Çiçek, bu kabirlerden ikisine de karanfil bıraktı. Çiçek, şehitlik özel defterini imzaladı.

Şehitliğin ardından Romanya Türk İşadamları Derneği'ne geçen Çiçek, burada Türk iş adamları ile bir araya geldi. Çiçek, burada yaptığı konuşmada, yurt dışındaki Türk işadamlarının çok geniş kesimlerle muhatap olduğunu belirterek, Türkiye'yi iyi temsil etmelerini istedi.

"Birlik olun"

Yabancı ülkelerdeki Türk iş adamlarının Türkiye'yi iyi tanıtmasının hem kendilerinin hem devletin yararına olduğunu dile getiren Çiçek, "Sizin ortaya koyacağınız iyi izlenim gelecek nesillere aktaracağımız en iyi imaj olacaktır" diye konuştu. Yabancı ülkelerdeki iş adamlarının, bulundukları ülkelerin yasalarına ve kurallarına uymasını da isteyen Çiçek, Romen makamlarının bu ülkedeki Türk iş adamlarından memnuniyetini dile getirmesinden gurur duyduğunu vurguladı.

Çiçek, her kesimde olduğu gibi iş adamları arasında da farklı düşünceler, inançlar olabileceğini ifade ederek, iş adamları için ortak çıkarın işleri büyütmek ve Türkiye'ye hizmet olduğunu söyledi. Birlik olunması halinde sorunların daha kolay aşılacağına işaret eden Çiçek, iş adamlarına, "Farklılıklar aranızda husumete, ayrışmaya bahane olmamalı. Gittiğimiz yerde 3 Türk varsa, 4 grup çıkarabiliyoruz. Siyasetçilere bakarak ayrışmayın. Siyaset kurumu olarak iyi örnek olamıyoruz. Bize bakmayın" diye seslendi.

11 yıl önce