|

Tekstilin BMW'si Bursalı Elvin oldu

Bugüne kadar Adidas, Apple, BMW, Mercedes-Benz, Nokıa, Porche, Puma, Siemens gibi dünyaca ünlü markaların aldığı "Red Dot Ürün Tasarım Ödülü"ne bu yıl Bursa merkezli ev tekstili firması Elvin Tekstil layık görüldü. Firma, alanında bu ödülü alan ilk Türk firması oldu

Aa
00:00 - 16/04/2008 Çarşamba
Güncelleme: 02:16 - 16/04/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Tekstilin BMW'si  Bursalı Elvin oldu
Tekstilin BMW'si Bursalı Elvin oldu

Bugüne kadar Adidas, Apple, BMW, Mercedes-Benz, Nokia, Philips, Porche, Puma, Siemens, Sony gibi dünyaca ünlü markaların aldığı "Red Dot Ürün Tasarım Ödülü'ne (Red Dot Product Design Award) bu yıl Bursa merkezli ev tekstili firması Elvin Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ layık görüldü. Elvin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sönmez Canik, dünya çapındaki en önemli ödüllerden biri olan, "Red Dot Ürün Tasarım Ödülü'nün her yıl kalitenin üstün ve öncü tasarımla birleştiği ürünlere verildiğini ve tasarım kalitesinin damgası olarak kabul edildiğini söyledi. Ödülün özel ürünlerin geniş kitlelere ulaştırılması ve markanın tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Canik, ödülü kazanmak için yaratıcılığın tek başına yetmediğini, ürünlerin aynı zamanda üstün bir kaliteye de sahip olması gerektiğini dile getirdi. Canik "Bu ödül için çeşitli ülkelerden çok sayıda başvuru yapılıyor. Ödüle bugüne kadar Adidas, Apple, BMW, Mercedes-Benz, Nokia, Philips, Porche, Puma, Siemens, Sony gibi markalar layık görülmüştü”dedi.

ÖNEMLİ B İR BAŞARI

Bu kadar ülke ve ürün arasında, ödülü alabilmenin çok önemli olduğunu belirten Canik “Bu çok önemli bir başarı ve prestij” şeklinde konuştu. Alanında bu ödülü alan ilk Türk firması olmanın büyük bir gurur olduğunu söyleyen Canik “Türkiye'den de başarılı tasarımcıların çıkabileceğini herkese göstermiş olduk. Özellikle Avrupa'daki müşterilerimizden çok sayıda kutlama mesajı aldık, ziyaretler ve yazışmalar arttı. Bize olan yaklaşımları inanılmaz değişti, hak ettiğimizi söylediler ve kabul ettiler. Müşteriye verdiğimiz güveni artırdık” dedi.


Red Dot nedir?

Ünü dünya çapında bilinen ve kabul gören "Red Dot Design Award" 1955 yılından bu yana dağıtılan bir ödül. Nordrhein - Westfalya eyaletinin "Red Dot" ödülü özellikle tasarımı görüntü ve fonksiyon olarak en iyi şekilde bir araya getiren ürünlere veriliyor. "Yılın Tasarım Ekibi" onur unvanı ile, 1989 yılından bu yana uzmanlar, öne çıkan her bir ürünün tasarım alanındaki performanslarını taçlandırıyor. Ödül için bu yıl 52 ülkeden 3 bin 223 ürün yarıştı. 2007 yılında BMW Group iki ödül birden almıştı.


16 yıl önce