|

TEOG nakil sonuçları! Fen, Meslek ve İmam Hatip lise boş kontenjanları

Son dakika TEOG nakil sonuçları açıklandı. TEOG sınav sonucu ile liselere yerleştirilen öğrencilerin merakla beklediği lise TEOG nakil sonuçları bugün açıklandığı son dakika haberleri arasında. Öğrencilerin ve velilerin heyecanlı bekleyiş sona erdi. 1.nakil sonuçları ile birlikte lise boş kontenjanlar da açıklandı. Tercih işlemleri bittikten sonra 2.nakil başvuru işlemleri de başladı. Peki ikinci nakil sonuçları ne zaman başlayacak? İşte son dakika 2016 TEOG lise nakil sonuçları...

Yeni Şafak
11:46 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:29 - 22/08/2016 Pazartesi
Diğer

Son dakika haberleri! Birinci TEOG nakil sonuçları açıklandı. İkinci TEOG nakil başvuruları başladı, başvuru son günü ise 26 Ağustos günüdür. Sonuçlar ise 29 Ağustos'ta açıklanacak. Boş kontenjan ise meslek ve imam hatip liselerinde var. TEOG nakil sonuçları e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden kolaylıkla öğrenilebilecek. İşte son dakika TEOG nakil sonuçları...



BOŞ KONTENJAN HANGİ OKULLARDA


Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var. Örneğin İstanbul Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 612 kontenjanının 273'ü, Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 578 kontenjanının 211'i boş. Aynı şekilde İstanbul'da Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nin 510 kontenjanının sadece 64'ü dolarken, 446'sı boş. Buna karşın Atatürk Fen Lisesi'nde 120 kontenjanda tek boş yer var. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu gibi liselerde ise boş kontenjan yok.






8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.


Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.



BOŞ KONTENJAN ŞARTI YOK


Ancak TEOG nakil tercihlerinizi yaparken seçtiğiniz okullarda boş kontenjan şartı aranmayacak. Okulun boş kontenjanı olmasa da tercih hakkınız olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okula gidecek ya da bir üst okula yerleşen öğrenci olacağını varsayarak, boş kontenjan şartı aranmadan tercih yapılmasını sağlıyor. Yerleştirmeler puan üstünlüğüne göre yapılıyor. Bir okula yerleştiğinizde kaydınız otomatik olarak bu okula geçiyor, önceki okuldaki kaydınız siliniyor. Eğer bir okula yerleşemezseniz, kayıtlı olduğunuz okulda kalıyorsunuz. Nakillere başvurduğunuz için kaydınızın silinmesi söz konusu değil.



TEOG NAKİL UYGULAMASI TAKVİMİ


15-19 Ağustos: İlk nakil uygulaması başvurularının alınması


22 Ağustos: İlk nakil uygulaması sonuçlarının açıklanması


22-26 Ağustos: İkinci nakil başvurularının alınması


29 Ağustos: İkinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanması


29 Ağustos-2 Eylül: Üçüncü nakil başvurularının alınması


5 Eylül: Üçüncü nakil başvuruları sonuçlarının açıklanması


5-8 Eylül: Sadece açık liseye yerleştirilen öğrenciler için il ve ilçelerde kurulan nakil komisyonlarınca başvuruların alınması


9 Eylül: Açık lisedeki öğrenciler için sonuçların açıklanması



Son dakika TEOG nakil sonuçları açıklandı. TEOG sınav sonucu ile liselere yerleştirilen öğrencilerin merakla beklediği lise TEOG nakil sonuçları bugün açıklandığı son dakika haberleri arasında. En güncel ve son dakika TEOG nakil sonuçları ve yerleştirme sonuçlarını yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.








#Son dakika
#TEOG nakil sonuçları
#Son dakika TEOG
#2016 TEOG sonuçları
#E-okul
8 yıl önce