|

E-okul giriş - MEB e okul 2016 TEOG nakil sonuçları

E okul girişi yaparak TEOG nakil sonuçlarını öğrenebilir, nakil başvuruları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında geliştirilen e-okul üzerinden veli bilgilendirme sistemi (VBS) girişi yaparak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birinci nakil başvuru sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Öğrenciler ve veliler e okul sistemine giriş yaparak, bir çok işlemi anında gerçekleştirebiliyor. İşte ayrıntılı açıklamalar.

Yeni Şafak
18:36 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 15:50 - 19/08/2016 Cuma
Diğer
Eokul giriş

i yapmak ve

TEOG nakil sonuçları

nı öğrenmek için haberimizdeki bilgilerden faydalanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Mebbis projesi kapsamında geliştirilen e-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) ile başvurular yapabilir, TEOG sonuçlarını öğrenebilir ve eğitim ile ilgili bir çok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. E-okul girişi yaparak 22 Ağustos'ta açıklanacak olan TEOG nakil başvuru sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz. İşte e okul hakkındaki tüm detaylar ve giriş sayfası.



ekranı için tıkla



öğrenmek için tıkla (22 Ağustos'ta açıklanacak)



LİSE NAKİL İŞLEMLERİ


Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.



15 Ağustos: Boş kontenjan ilanı



15-19 Ağustos: 1. Nakil Dönemi



19 Ağustos: 1. Nakil Sonuçları



22-26 Ağustos: 2. Nakil Dönemi



26 Ağustos: 2. Nakil sonuçları



29 Ağustos-2 Eylül: 3. Nakil Dönemi



2 Eylül: 3. Nakil sonuçları



MEB TEOG İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI


Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG), tercih sırasına göre yerleşme durumlarını açıkladı.



Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TEOG'da 231 bin 425 öğrenci ilk tercihine yerleştirildi. İlk üç tercihine yerleştirilen öğrenci sayısı 550 bin 288, ilk 5 tercihine yerleşen öğrenci sayısı ise 733 bin 76 oldu. İlk 10 tercihinden birini 908 bin 447 öğrenci kazanırken, ilk 15 tercihinden birine yerleşen öğrenci sayısı ise 946 bin 989 oldu.



Yerleştirmede öğrencilerin tüm okul türleri arasından 25 tercih yapma hakkı bulunuyordu.





- 1 milyon 176 bin 711 öğrenci yerleştirildi


TEOG sistemi kapsamında ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları saat 17.30'da açıklanmış, ortak sınavlar sonucunda toplam 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin yerleştirmeye esas puanları ve tercihleri doğrultusunda işlem gerçekleştirildiği duyurulmuştu.



Öğrenciler istemeleri halinde 15-19 Ağustos, 22-26 Ağustos, 29 Ağustos-2 Eylül 2016'da yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecek.



Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacak. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller, yerleştirme puanı üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak.



Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 22 Ağustos, 29 Ağustos ve 5 Eylül 2016'da ilan edilecek.



YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ


a) 8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.



b) Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.



c) 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.



ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 05-08 Eylül 2016 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları İçerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.



d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.



e) «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.



f) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.



g) Mecburi ilköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak anadolu liseleri, anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecektir.



ğ) Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre %5'lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5'lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5'lik dilimden karşılayabileceklerdir.



h) Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutulacak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu haktan yararlandırılacaktır. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecektir.





Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil süreci


Denizli Valiliği, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında kapatılan okullardaki öğrencilerin 30 Eylül 2016'ya kadar nakillerini yapabileceğini açıkladı.



Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmaları, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül´e kadar yapılacak.



TEOeG yerleştirme ve tercih sonuçları Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçlarının 12 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilmesi bekleniyor.



E okul

girişi yaparak TEOG nakil sonuçlarını öğrenebilir, nakil başvuruları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında geliştirilen e-okul üzerinden veli bilgilendirme sistemi (VBS) girişi yaparak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birinci nakil başvuru sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Öğrenciler ve veliler e okul sistemine giriş yaparak, bir çok işlemi anında gerçekleştirebiliyor. İşte ayrıntılı açıklamalar.


#E-okul
#MEB
#TEOG nakil sonuçları
#E okul veli bilgilendirme sistemi
#E-okul vbs giriş
8 yıl önce