|

Terk-Eğitim Sen

Şurayı ikinci defa terk ettiğini açıklayan Eğitim Sen Genel Başkanı Dinçer'in ardından salondaki bazı üyeler, “Terk-Eğitim Sen” esprisi yaptı

00:00 - 17/11/2006 Cuma
Güncelleme: 01:37 - 17/11/2006 Cuma
Yeni Şafak
Terk-Eğitim Sen
Terk-Eğitim Sen

YÖK Üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, alt komisyon görüşmelerinde bir anda katsayının gündeme geldiğini, kararın oylandığını ve kimsenin ne olduğunu anlamadığını söyledi.

Saylan'a cevabı komisyon başkanlarından Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı verdi. Ankara'ya şura salonuna gelene kadar şuradaki yöneticilik görevlerinden haberleri olmadığını söyleyen Saçlı'nın, “Bu çalışmalarda bilimin aklın dışında hiçbir şey bizlere etkide bulunmamıştır. Bu gençler sabahın erken saatlerinde yollara dökülüyor dershaneler için. Bu çocuklar baskı altındaysa, bu çocuklar geleceğe umutla bakamıyorsa biz niçin buradayız arkadaşlar?” sözleri salonda büyük alkış aldı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de şurayı katsayı tartışmasına kilitleyerek, eğitimdeki sorunların çözülemeyeceğini söylerken bazı üyeler tarafından yuhlandı. “Şuradan çekiliyoruz” diyerek salonu terk eden Dinçer'in ardından, bazı üyeler “Eğitim-Sen değil Terk-Eğitim-sen oldu” dedi.

DİSK Genel Sekreter Yardımcısı Perihan Sarı da salondan ayrılarak, şuradan çekildiklerini açıkladı.


Katsayıyı bir tek Dinçer savunuyor

122 bin üyesi olan Eğitim-Sen, meslek liselilere katsayı ayrımının kaldırılmasına karşı çıktı. Dinçer'in tutumuna diğer eğitim sendikalarından destek gelmedi. 96 bin üyesi bulunan Eğitim-Bir-Sen'in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Sendika başkanlarının oyunbozan çocuklar gibi sürekli 'ben oynamıyorum' demesini yadırgıyorum” dedi. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı ve Türk-Eğitim-Sen Başkanı Şuayip Özcan da, Dinçer'in tavrını eleştirdi. Türk Eğitim Sen'in 139 bin üyesi bulunuyor.


17 yıl önce