Teröre karşı ortak tavır

Yeni Şafak, Haber Merkezi
00:17, 15/04/2016, CumaG: Güncelleme: 00:29, 15/04/2016, Cuma
Yeni Şafak
Teröre karşı ortak tavır

Başbakan Davutoğlu, İslam dünyasının terör ve diğer sorunlara karşı net tutum almasını istedi. Davutoğlu, İslam dünyasına da 9 maddeden oluşan ortak eylem çağrısında bulundu.

Başbakan Davutoğlu, zirve kapsamında katılımcılar onuruna verdiği öğle yemeğinde İslam dünyasının özellikle terör konusunda ortak tavır alması gerektiğini belirtti. Davutoğlu konuşmasında İslam dünyasına 9 maddeden oluşan eylem planı çağrısı yaptı:



AŞIRI AKIM UYARISI


1- Dinimizin barış mesajını dünyaya iletmeli ve bu mesajın dışında hareket eden içimizdeki yapılara karşı ortak tavır sergilemeliyiz. DEAŞ gibi, mezhepçi akımlar gibi aşırı akımlara sesimizi yükseltmeliyiz.



2- Teröre ve İslam'ı terörle aynileştirmeye, özdeşleştirmeye çalışan tavırlara karşı da ortak bir duruş sergilemeliyiz.



3- Dünyada İslam diniyle ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya karşı ortak bir tavırda buluşmalıyız. Nerede bir İslamofobik çalışma varsa, sesimizi yükseltmeliyiz.



http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/04/15/12/16/resized_6ee92-a47babd0davut.jpg


AYRILIKLARI GİDERELİM


4- Siyasi konularda farklı kanaatlere sahip olabiliriz, ancak insani alanda birlikte davranmak durumundayız. Suriye konusunda farklı kanaatlere sahip olunabilir, ama Suriye'deki kardeşlerimizin karşı karşıya kaldığı sorunlar konusunda ortak bir tavır sergilemeliyiz.



5- Siyasi görüş ayrılıklarımızı giderebilmek için üst düzey siyasi diyaloga önem vermek durumundayız. İslam dünyasının sorunları söz konusu olduğunda hiçbir kayıt, sınır olmaksızın bir araya gelmeli, ikili, üçlü ve çok taraflı zeminlerde, özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bu sorunların çözüm aramalıyız.



KARABAĞ, FİLİSTİN VE KIRIM VURGUSU


6- islam dünyasına dönük olarak sınırların yeniden çizilmesi çabalarına, bazı ülkelerİ parçalama teşebbüslerine karşı ortak bir tavır içinde olmalıyız.



7- Başta Filistin olmak üzere işgal altındaki bütün İslam topraklarının kurtarılması konusunda da ortak bir tavır takınmalıyız. Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları ve Kırımtoprakların hürriyetlerine kavuşması konusunda da ortak bir tavır benimsememiz gerekir.



8- Değişik ülkelerde yaşayan Müslüman azınlıkların haklarının korunması yönünde de barışçıl teşebbüslerimizi artırmalıyız. Hem işgal altındaki Filistin, Karabağ, Kırım gibi toprakların kurtarılması, hem de Müslüman azınlıkların meselelerine sahip çıkılması İslam İşbirliği Teşkilatının etkinliğini gösterecek göstergelerden biridir.





EKONOMİK İŞBİRLİĞİ


9- Ekonomik işbirliği konusunda ortak bir tavır sergilemeliyiz. İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bütün ülkelerin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak bir zeminin oluşması yönünde de siyasi liderler olarak açık ve net bir şekilde ortak bir tavır geliştirmeliyiz.










Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026