|

Teröristin yanından şemsiye çıktı: İşte şemsiyenin sırrı

Ağrı'da güvenlik güçleri ile çatışmaya giren bir şemsiyeli terörist öldürüldü. Öldürülen teröristin yanında termal kameralara yakalanmamak için kullandığı bir de şemsiye çıktı.

Yeni Şafak
08:31 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 09:25 - 13/04/2018 Cuma
Diğer
Öldürülen teröristin üstünden şemsiye çıktı.
Öldürülen teröristin üstünden şemsiye çıktı.

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'de yuvalanan teröristleri bölgeden temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde de terör örgütü PKK/YPG'ye geçit vermiyor.

Yerli ve milli silahlarla daha da güçlenen TSK, teröristleri teker teker etkisiz hale getiriyor. Ağrı'da devam eden operasyon sırasında bir terörist öldürüldü. Öldürülen teröristin yanında ayrıca şemsiye ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'lı teröristler termal kameralardan ve insansız hava araçlarından kaçmak için yanlarında şemsiye bulundursalar da Türk askeri karşısında çaresiz kalıyor.

Termal kameraya karşı şemsiye

Daha önce vücutlarına naylon saran PKK’lı teröristlerin, termal kameralara karşı şemsiye kullandıkları belirlenmişti. Teröristler siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerini tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyor. Siyah renkli şemsiyeler vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilemiyor.

#Ağrı
#PKK
6 yıl önce