|

Tito: Uzay harikaydı

20 milyon dolar ödeyerek 8 gün Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kalan ilk 'uzay turisti' Dennis Tito yolculuğu, "Cennette gibiydim. Hayalimi gerçekleştirdim" diye özetledi.

Yeni Şafak
00:00 - 7/05/2001 Pazartesi
Güncelleme: 14:51 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) 8 gün geçiren "uzay turisti" Dennis Tito ve 2 Rus astronotu taşıyan Soyuz TM-31 uzay aracı, Kazakistan'a indi. Rus uzay yetkilileri, Amerikalı işadamı Tito'yu taşıyan uzay aracının "programa uygun olarak" dün TSİ 08.35'te yeryüzüne indiğini açıkladılar.

Tito: Cennet gibiydi

Uzayda 8 gün geçiren "uzay turisti" Dennis Tito, dünyaya dönmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Çok iyiyim. Kesinlikle hiç zorluk çıkmadı. Mükemmeldi. Cennette gibiydim. Hayalimi gerçekleştirdim" dedi. Yeniden bir uzay uçuşuna katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruya "Hayır" cevabını veren Tito, diğer kişilere de şans verilmesi gerektiğini söyledikten sonra, "Üç yıl içinde yeniden uzaya uçabileceğini" ifade etti. Tito ile 28 nisanda Kazakistan'daki Baykonur Üssü'nden UUİ'ye uçan ve kendisiyle yeryüzüne dönen Rus astronot Musabayev de, "uzay turisti"nin hiç sorun çıkarmadığını söyledi.

Musabayev, "Tito, fiziksel olarak çok güçlü ve çok sadık biri" dedi. Usule göre, inişten sonra astronotların özel merkezlere götürülüp yerçekimine alışmalarının sağlanması ve tıbbi muayeneden geçmeleri gerekmesine rağmen, Tito yardım almadan yürümek istedi. Ancak karşılama ekibi onu nazikçe koltuğuna itmek zorunda kaldı. Tito, daha sonra gülerek başlığını çıkarttı ve kendisine verilen elmayı yemeye başladı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce