|

Trabzonlu işadamlarına 165 milyar dolarlık davet

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü ile birlikte Trabzon'a gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Cezayir, Katar büyükelçileri ve Arap Devletleri Misyonu Büyükelçisi Trabzon'da ziyaretlerde bulundu. Burada konuşan Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al Duwalkh, “Ülkemizdeki 165 milyar dolarlık altyapı çalışmaları için Trabzonlu işadamlarını ülkemize bekliyoruz” diye konuştu.

KAMİL ANAHAR - METİN KURT / TRABZON
00:00 - 17/10/2010 Pazar
Güncelleme: 01:49 - 17/10/2010 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonlu işadamlarına 165 milyar dolarlık davet
Trabzonlu işadamlarına 165 milyar dolarlık davet

Trabzon Valiliği'nin davetlisi olarak Trabzon'a gelen 7 Arap ülkesi büyükelçilerinin ziyaretleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü ile birlikte Trabzon'a gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Cezayir, Katar büyükelçileri ve Arap Devletleri Misyonu Büyükelçisi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al Duwalkh'ın ülkesindeki 165 milyar dolarlık altyapı çalışmaları için Trabzonlu işadamlarını ülkesine davet etmesi dikkat çekti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Arap Büyükelçileri ile görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda Arap ülkeleri ile ticari ilişkilerinde gelişmeler bulunduğunu ama arzu edilen seviyede olmadığını söyledi.

TUNUS'TAKİ HAVAALANINI TAV YAPIYOR

Tunus Büyükelçisi Gley El Hadj de Tunus'un en büyük havaalanının inşaatının Türk firması TAV tarafından yapıldığını, benzeri projelerin devam ettiğine değindi.

Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al Duwalkh de yaptığı değerlendirmede, Trabzon'un tarihi İpekyolu üzerinde bulunduğunu belirtti. Arap ülkeleri ile Türkiye arasında ciddi anlaşmalar bulunduğunu kaydeden Büyükelçi, “Tunus Havaalanı'nı TAV tarafından yapılıyor. Biz de bundan memnunuz. TAV'ın yüzde 25'i Kuveyt sermayesidir. Kuveyt'in Türkiye'deki yatırımları 600 milyon dolardan 4 milyar dolara yükseldi. Öteki Arap ülkelerinin de yatırımları arttı. Biz de ülkemizdeki 165 milyar dolarlık altyapı çalışmaları için Trabzonlu işadamlarını ülkemize davet ediyoruz. Buradan döner dönmez sizin elçiniz olarak ülkelerimizde çalışacağız” ifadelerini kullandı.






14 yıl önce