|

TSK: Tanka saldırıda 5 askerimiz şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'de tanka düzenlenen saldırıda 5 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Afrin bölgesinde çıkan çatışmada 1 askerimiz, Kilis hudut bölgesinde teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda 1 askerimiz şehit olmuştu.

Yeni Şafak
17:55 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:37 - 9/02/2018 Cuma
AA
Zeytin Dalı Harekatı hız kesmeden devam ediyor.
Zeytin Dalı Harekatı hız kesmeden devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığınca Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu isabet alan tankta bulunan
5 askerimizin şehit
olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

  • "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bugün Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
  • Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."
Kilis ve Afrin'de 2 askerimiz şehit olmuştu

TSK, sabah saatlerinde Kilis'e yönelik saldırıda 1 askerimizin şehit olduğunu duyurmuştu. Öte yandan, Afrin'deki operasyonlar sırasında 1 askerimizin şehit düştüğü ifade edilmişti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 15'inci gününde toplam 7 askerimiz şehit oldu.




#Kilis
#Afrin
6 yıl önce