|

Türk ekonomisi hızlı büyüyecek

UBS'nin Başkan Yardımcısı Phil Gramm, krizden gelişmiş ülkelerin daha hızlı çıkacağını, Türkiye'nin ise Avrupa ülkelerine göre daha avantajlı bir konumda olduğunu vurguladı

İha
00:00 - 11/10/2009 Pazar
Güncelleme: 02:57 - 11/10/2009 Pazar
Yeni Şafak
Türk ekonomisi hızlı büyüyecek
Türk ekonomisi hızlı büyüyecek

İsviçre bankası UBS'nin Başkan Yardımcısı Phil Gramm, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde bir konuşma yaptı. Gramm, piyasaların serbestleşmesinin önemini vurguladı.

Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi, ABD'nin Cumhuriyetçi eski senatörlerinden, tecrübeli siyasetçi ve ekonomist Phil Gramm, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki The Seed'de, "Siyasi ve Ekonomik Boyutlarıyla ABD'deki Durgunluk" başlıklı bir konuşma yaptı.

Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri arasında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Phil Gramm, krizin sebepleri, Türkiye'deki etkileri, kriz sonrası toparlanma ve büyüme öngörüleri, Çin'in dünya ekonomisindeki rolü, ABD'nin para politikaları ve canlandırma paketlerinden söz etti.


Türkiye hızla büyüyecek

ABD'nin ekonomi politikalarını değerlendiren Phil Gramm, para politikalarına yüksek, canlandırma paketlerine düşük puan verdi. Gramm ayrıca, birçok unsuru barındıran canlandırma paketinin, serbest piyasayı canlandıracak politikalar sunmadığını söyledi.

ABD ekonomisinin toparlanma hızının kalkınmakta olan ülkelerden daha yavaş olacağını belirten Gramm, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin durgunluğu ABD'den daha hızlı atlatacağını vurguladı.


15 yıl önce