|

Türk otobüsüne silahlı saldırı

Gürcistan'dan Türkiye'ye gelmekte olan Aybaki firmasına ait otobüse Tiflis yakınlarında düzenlenen saldırıda 5 Gürcü yolcu yaralandı.

Yeni Şafak
00:00 - 16/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 8/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bilal Aksoy yönetimindeki yolcu otobüsü önceki gün Tiflis yakınlarında yüzü maskeli yaklaşık 15 kişi tarafından durdurulmak istendi. Sürücünün durmaması üzerine açılan ateş sonucunda 5 Gürcü yolcu yaralanırken, aracın üç lastiği ve mazot deposu delindi, camları kırıldı. Güçlükle en yakın yerleşim birimine ulaşan araç, arızaları giderildikten sonra yoluna devam etti.



Aracın sürücüsü Bilal Aksoy yaptığı açıklamada, Gürcistan'da bu tür olayların sıkça yaşandığını belirterek "İlk olarak önümüze yüzleri maskeli ellerinde tüfekler bulunan yaklaşık 15 kişi çıktı. Durmamızı istediler. Dursaydık sağ kalamayacaktık. Durmayınca aracı kurşun yağmuruna tuttular. Beş kişi yaralandı. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde Gürcistan'da tam olarak 15 Türk öldürüldü. Eğer bu düzensizlik çözülemeyecekse kapı kapatılsın. Biz canımızı yolda bulmadık" dedi.



Konsolosluk aciz kalıyor


Aracı kurşunlanan firma sahibi Yaşar Genç ise Gürcistan'da sürekli bu tip olaylarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Türk Konsolosluğu'ndan yardım istediğimizde yardım göremiyoruz. Bize konsolosluktan 'Biz de tehlikedeyiz, başınızın çaresine bakın' deniyor. Eğer bu saldırılar devam edecekse kapı kapatılsın. Biz de ekmeğimizi başka yerde arayalım" diye konuştu.


#Türk otobüsü
#Gürcistan
#silahlı saldırı
23 yıl önce