|

Türkiye bizi yalnız bırakmadı

İsrail''in Gazze saldırılarında ağır yaralanan Filistinlilerden 3''ü kadın, biri çocuk 4 kişi, Sağlık Bakanlığı''na ait iki ambulans uçakla Türkiye''ye getirildi. Filistinlileri, Bakan Ahmet Davutoğlu ile Mehmet Müezzinoğlu Ankara''da karşıladı. Yaralılardan Rahme Muhammed Hatami, ''Allah Türk halkından razı olsun'' dedi.

.
00:00 - 12/08/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 00:08 - 12/08/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
Türkiye bizi yalnız bırakmadı
Türkiye bizi yalnız bırakmadı

Gazze''de İsrail''in saldırılarında ağır yaralanan 4 Filistinli önceki akşam, Sağlık Bakanlığı''na ait ambulans uçakla Türkiye''ye getirildi. Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı''ndan tedavi için Ankara''ya getirilen yaralılar Rahme Muhammed Hatami (33), İhab Muhammed Naccar (19), Nida Abu Dagga (20) ve Ahud Selana''yı (15) Esenboğa Havaalanı''nda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile diğer ilgililer karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, ambulans uçağa girerek yaralılarla bir süre görüştü.

GERÇEK DOST ÜLKE

Gazze''nin Tufah bölgesinden yaralı getirilen 33 yaşındaki Rahme Muhammed Hatami, Türkiye''ye hareketinden önce ''Türkiye''ye çok teşekkür ediyorum, Allah tüm Türk halkından razı olsun. Bizi yalnız bırakmadı'' dedi. Hastane görevlisi İbrahim Ebu Havva da ''Türkiye''ye teşekkür ediyoruz, hep yanımızda oldu. Türkiye gerçek dost ülke'' diye konuştu. Filistinli yaralılar, Esenboğa Havaalanı''ndan ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne götürüldü.

200 YARALI GETİRİLECEK

Bakanı Davutoğlu, Gazze''deki yaralıların Türkiye''de tedavi edilmesiyle ilgili, ''Her biri 40''ar hasta alacak şekilde bir hava köprüsü halinde sürekli bir devri daimle mümkün olan en fazla sayıda hastayı ilk aşamada belki 200, Türkiye''ye getirip tedavi etmeyi planlıyoruz'' dedi. Herkesin büyük bir acıyla takip ettiği gibi Gazze''de yaklaşık 2 aydır bir insanlık trajedisi yaşandığını belirten Davutoğlu, ''Gazzeli, Filistinli kardeşlerimiz çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Gazzeli kardeşlerimize her türlü yardımı ulaştırmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

GEÇ KALINSA DA SEVİNDİRİCİ

Bakanı Müezzinoğlu da ''Gecikmeli de olsa kurulmuş olan bu insani hava köprüsü dolayısıyla mutluluyuz. 3''ü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde, 1''i de Dışkapı Araştırma Hastanesi''nde tedavi altına alınacak'' dedi. Müezzinoğlu, Gazze''de sahra hastanesi kurulması için çalıştıklarını söyledi.

Davutoğlu karşıladı

Dışişleri Ahmet Bakanı Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ambulans uçağa girerek yaralılarla bir süre görüştü.

Dua ediyoruz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İsrail''in saldırılarında ağır yaralanan Filistinlilerden 3 kişi ile Azerbaycan''dan getirilen 2 askeri Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde ziyaret etti. İşler, doktorlardan yaralıların sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Gazze''den Türkiye''ye getirilen yarılıların bilinçlerinin açık olmasına karşın birinde felç durumunun söz konusu olduğunu belirten İşler, yaralıların hepsinin rehabilitasyona alınacaklarını kaydetti. Bakan İşler, ''4 yaralıdan sonra şimdi 60-65 yaralının daha getirilmesi konusunda gerekli görüşmeler yapılıyor'' dedi. İşler yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için dua ettiklerini söyledi.

Erdoğan''a Filistin mektubu

Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Heniyye''nin eski danışmanı Dr. Ahmed Yusuf, Başbakan Erdoğan''a mektup yazdı. Ahmed Yusuf gönderdiği mektubunda, Erdoğan''ın yönetimindeki Türkiye''nin gerek Batı gerekse bölge ülkelerinin takdirlerini kazandığı belirtilerek, ''Demokrasiye saygı, yönetimin barışçıl dönüşümü Erdoğan ve AK Parti adıyla markalaştı'' ifadelerini kullandı.


٪d سنوات قبل