|

Türkiye ikinci sırada!

Perakendecilerin en çok tercih ettiği kentler sıralamasında İstanbul 11. sırayı elde ederken, en çok yatırım Rusya''da yapılıyor. Onu ikinci sırada Türkiye izliyor

İha
00:00 - 24/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:12 - 24/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye ikinci sırada!
Türkiye ikinci sırada!

Jones Lang LaSalle EMEA Bölgesi Sermaye ve Piyasaları Araştırma Bölümü Başkanı Robert Stassen, Avrupa''nın 2008''teki çöküşten sonra istikrarlı bir çizgide ilerlediğini kaydetti.

Türkiye''nin de son 10 yıldır gözlenen ekonomik gelişimi ve 2013 yılı için beklenen yüzde 4,2''lik büyüme oranı ile istikrarlı bir görünüm sergilediğini anımsatan Stassen, perakendecilerin en çok tercih ettiği kentler sıralamasında İstanbul''un 11''inci sırada yer aldığını ifade etti. En çok yatırımın şu anda Rusya''ya gittiğini kaydeden Stassen, onu ikinci sırada Türkiye''nin izlediğini ve 3''üncü sırada da Romanya''nın bulunduğunu dile getirdi.

Avrupa''da gayrimenkul alımlarının yüzde 60 oranlarında büyük şehirlerde olduğunu söyleyen Stassen, Avrupa dışından Avrupa''ya gayrimenkul yatırımı amacıyla yüklü miktarda sermaye girişi olduğunu ifade etti. Stassen, gelen sermayenin de büyük ölçüde Asya ülkeleri kaynaklı olduğunu açıkladı. Yatırımların Avrupa''ya yönlenmesinin büyük ölçüde Avrupa''daki ekonomik ve siyasi istikrardan kaynaklandığını dile getiren Stassen, özellikle kuzey bölgesinin tam bir yatırımcı dostu olduğunu sözlerine ekledi. Malezya gibi Asya ülkelerinden gelen emeklilik fonlarının birikimlerini Avrupa''da gayrimenkul yatırımı yaparak değerlendirdiğinin altını çizen Stassen, bu amaçla daha çok büyük AVM''ler satın alındığını belirtti.

Ülke sayısının 183''e çıkartılmasıyla, vatandaşlarının Türkiye''de mülk edinme imkanına kavuştuğu ülke sayısının 3 kat artırıldığını vurgulayan Avukat Emre Çizioğlu, ''Daha önce mütekabiliyet engeline takılan, birçok ülkenin vatandaşlarının artık Türkiye''de konut ya da ofis alımı yapabileceğini belirterek, yapılan değişikliğin etkilerinin piyasada yavaş yavaş gözlenmeye başladığını söyledi.


11 yıl önce