|

"Türkiye Mccarthy dönemini yaşamış"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye maalesef bir Mccarthy dönemini örtülü bir şekilde yaşamış. Esas vahim olan noktası burası, eğer birisini dinleyecekseniz yasal olarak alırsınız kararınızı dinlersiniz, bir suç varsa bunu da ortaya koyarsınız" dedi.

Yeni Şafak
13:05 - 6/01/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 11:11 - 6/01/2015 الثلاثاء
IHA
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, dünyaca ünlü müzisyen Gilad Atzmon’u kabul etti.

Kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, Meclis Komisyonunun 4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermeme kararını şöyle değerlendirdi: “Devam etmekte olan hukuki bir süreçle karşı karşıyayız. Meclis araştırma komisyonunda milletvekili arkadaşımız ister iktidar partisi ister muhalefet partilerine mensup olsunlar, nihayetinde partileri adına değil, kendi şahısları adına bir vicdani kanaatleri çerçevesinde karar verdiler. Ayın 9’unda gerekçeli kararı açıklayarak meclis başkanlığına gönderecek ve ondan sonra TBMM bu hukuki sürecin geri kalan adımı atılmış olacak.” 

Milletvekillerinin kendi özgür iradeleri ile parlamentoda karar vereceklerini belirten Kurtulmuş, “Hukuki süreç tamamlanmış olacak. Devam etmekte olan süreç hakkında, maalesef bazıların en başından yaptığı gibi taraflı davranarak, tarafımızı belli ederek konuşmamızın doğru olmadığı kanaatindeyiz. Hep beraber çok kısa bir süre içerisinde ümit ederim, parlamento süreci çok uzamadan buradan bir sonuç ortaya çıkmış olur. Türkiye olarak, TBMM’nin ortaya koyacağı bu karara da saygı duyarız” dedi.


“TÜRKİYE MAALESEF BİR MCCARTHY DÖNEMİNİ ÖRTÜLÜ BİR ŞEKİLDE YAŞAMIŞ”

Kurtulmuş, bir gazetecinin "dinlemelerin, bilgilerin imha edildiği yönünde bilgiler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle karşılık verdi: “Bu soruşturma komisyonuna konu olan dinleme kayıtlarının tamamı hatta bu dosya içerisinde olmayan bir çok kişinin dinlendiğini, hatta siyasetçilerin hanımlarını, yakınlarının dinlendiğini biliyoruz. Bu bütün dinlemelerin tamamı da gayri hukuki, yasa dışı yollarla yapıldığını biliyoruz. Yasa dışı olarak yapılmış olan, karar alış itibari ile hem karar alma süreçlerinde ki hukuki eksiklikler hatalar dolayısıyla bunların hepsi yasa dışı dinlemelerdir. İstanbul’da savcılığın vermiş olduğu karar da burasıdır. Hukuken değil sayılamayacak olan bazı dinlemeler dolayısıyla, ortaya bir soruşturma süreci başlatılmış. Sadece bu dosya ile ilgili söylemiyorum yüzlerce, binlerce benim bildiğim benimde dinlendiğim, eşim dinlenmiş, çocuklarım dinlenmiş şimdi Türkiye’de yüzlerce binlerce insan haksız yere dinlenmiş. Türkiye maalesef bir Mccarthy dönemini örtülü bir şekilde yaşamış. Esas vahim olan noktası burası, eğer birisini dinleyecekseniz yasal olarak alırsınız kararınızı dinlersiniz, bir suç varsa bunu da ortaya koyarsınız.”


“GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ DİNLEMELER, TÜRKİYE’NİN SADECE BİR AYIBI OLARAK KALAMAZ BUNLARIN HEPSİNİN TEMİZLENMESİ TÜRKİYE’NİN İLERİ GİTMESİ BAKIMINDAN ZARURİDİR”


Kurtulmuş, soru üzerine sözlerine şöyle devam etti:


“Önce insanları yasa dışı dinleyip, onun üzerinden bir takım suçlar oluşturmaya kalkmak Türkiye bunları yaşadı. Türkiye bunları hukuk devleti içerisinde yeniden gözden geçirecek ve bunları gerçekten temizleyecek başka çaresi yok. Geçmiş dönemdeki dinlemeler, Türkiye’nin sadece bir ayıbı olarak kalamaz. Bunların hepsinin temizlenmesi Türkiye’nin ileri gitmesi bakımından zaruridir.”

#numan kurtulmuş
#gilad atzmon
#meclis komisyonu
#soruşturma komisyonu
#tbmm
#başbakan yardımcısı
٪d سنوات قبل