|

Türkiye'den Netanyahu'ya kınama mektubu

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Türk vatandaşlarının Tel Aviv'deki havaalanında gözaltına alınmasının ardından, sınır dışı edilmesine ilişkin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya kınama mektubu gönderdi.

Yeni Şafak
17:53 - 26/06/2015 Cuma
Güncelleme: 14:56 - 26/06/2015 Cuma
AA

Eser, mektubunda, Kudüs'te düzenlenen bir iftar programına katılmak üzere Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na varan 9 Türk vatandaşının, İsrail güvenlik birimleri tarafından alıkonularak sorgulanması ve bu vatandaşlardan 7'sini geri göndermesini kınadıklarını ifade etti.



Tel Aviv'e giden 5'i sivil toplum kuruluşu, 4'ü basın mensubu olmak üzere 9 Türk vatandaşının 9 saat süreyle sorgulandığını anımsatan Eser, bu tutumun, İsrail devletinin basın özgürlüğüne olan tavrını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.



Eser, mektubunda şunları kaydetti:



"Sayın Başbakan, biz, Medya İşçileri Sendikası olarak meslektaşlarımıza ve Türk vatandaşlarına yönelik bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşlarımız güvenlik adı altında 9 saat alıkonulmuş ve insanlık dışı bir uygulamaya tabi tutulmuşlardır. Vizeleri olduğu halde 7 kişinin geri gönderilmesi kabul edilemez bir tutumdur. Basın özgürlüğü ve insan hakları ihlali olan bu tutumu kınıyor ve İsrailli yetkilileri bu tür davranışlara son vermeye davet ediyoruz."




#israil
#kınama
#netanyahu
9 yıl önce